Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Ötszáz euró a téves spamszűrésért

2005.07.11. 13:50
Az eXpurgate antispam szerverszoftver készítője szerint jó ötlet 500 eurós kárpótlást kínálni a tévedésből spamnak nézett levelek után. Az automata levelek és a spamből idézés például nem érnek.
A biztonsági szerveralkalmazásuk teljesítményének és megbízhatóságának bizonyítására a H+BEDV Datentechnik informatikai biztonsági cég, illetve az Eleven és a Godot szoftvercégek 500 eurós fájdalomdíjat fizetnek a tévesen spamnak nézett emailek után.

A Security PASS olyan készre konfigurált szerver, amely képes kezelni kis és közepes méretű cégek teljes emailforgalmát, miközben routerként, tűzfalként és fájlszerverként működik, írta az APA hírügynökség.

A hamis pozitív létezhetetlen

A szerver gyártói szerint a Security PASS menüvezérelt felületével mélyebb informatikai ismeretek nélkül is lehet boldogulni. A levelezőszerver klasszikus funkciói mellett a spamszűrést is rá lehet bízni.

Utóbbi funkciót az eleven fejlesztőcég eXpurgate nevű terméke látja el. A kéretlen leveleket automatikusan külön dossziéba szórja, és spamként megjelöli. A gyártó szerint a szoftver egyértelmű osztályozást kínál, amely szinte kizárja a hamis pozitív találatokat, vagyis hogy fontos levelet tévedésből spamnak nézzék.

Ha a szoftver mégis bakizna, a július és szeptember között vásárolt szerverek esetében emailenként 500 eurós kárpótlást fizetnek. A cégek meglehetősen pontosan definiálják, hogy mi is szerintük a spam, és milyen típusú levelek nem részei az akciónak.

Levelezőlista és idézés

A pénzvisszafizetési garanciából így eleve ki vannak zárva a hírlevelek és reklámok, a levelezőlisták, a visszapattanó levelek és a hasonló automatikus válaszok, illetve a tömegesen generált emailek minden fajtája.

Ezen kívül következmények nélkül a kukában kötnek ki az olyan személyes emailek is, amelyek csatolva vagy idézve valódi spam részleteit továbbítják.