Alfréd
-2 °C
2 °C

Spamlistán egymillió brit emailcím

2005.05.11. 00:53
Közel egymillió brit képtelen ezekben a napokban emailt írni, mivel a szolgáltatójukat spamellenes feketelistára tették. A Telewest most a kárenyhítésen dolgozik.
A Telewest brit internetes szolgáltató felvételt nyert egy nem túl előkelő listára. A spam ellen küzdő SPEWS rendszer által kiszűrt IP-tartományokból lehetetlen rendesen leveleket küldeni. A SPEWS feketelistáját használó szűrők ugyanis visszadobják a "gyanús" feladójú leveleket.

A jelek szerint a Telewest azzal került a szégyenlistára, hogy az utóbbi időben jelentősen megnőtt a szolgáltató előfizetéseiről küldött spamek száma. A szolgáltató ezt az utóbbi idők vírustámadásaira vezeti vissza. A megtámadott gépeket ugyanis a kártevők gyakorlatilag spamszerverré változtatják, írta a ZDNet.

A Telewest munkatársai jelenleg azon dolgoznak, hogy segítsenek az ügyfeleknek a számítógépük megtisztításában. Ezen kívül megkísérlik levetetni magukat a feketelistáról. A szolgáltató egyébként arra panaszkodik, hogy a SPEWS túl gyorsan teljes tartományokat blokkol, ahelyett hogy egyedi IP-számokat tette a feketelistára.