Gyűjtenek Szalacsinak

2003.05.29. 14:11
Kétszáz-kétszázötvenezer forintot szeretne összegyűjteni egy hónap alatt az Index Törzsasztalának Szalacsi + 300000 Liter = az év arca topikja a névadó számára. Szalacsi Sándort, a legjobb munkásembert, Kocsord legismertebb polgárát a szalacsista kemény mag már eddig is segítette pénzzel és gyógyszerekkel, most pedig egy egyházi szociális otthonban szeretnék elhelyezni a rokkant férfit.
Szalacsi Sándor sok-sok évvel ezelőtt odaállt egy amatőr filmes kamerája elé, hogy falubeli barátjának, Árpádnak kerti atombunkeréről nyilatkozzon. Az interjúrészlet valahogy kiszivárgott és azonnal online hírességgé tette Sándort, rajongótáborral, fórumokkal, róla elnevezett weboldalakkal, nyilatkozatának remixeivel, ahogy kell. "A saját agyával vesztes küzdelmet folytató svájcisapkás férfi alakja szinte minden mondakörben fellelhető, így szinte törvényszerű, hogy az interjú heves röhögést okoz és egyben feltüzeli az empátiát" - írta annak idején Razzia.

Az amatőr filmes most részt vesz annak a gyűjtésnek a megszervezésében, amely - ha sikeres lesz - egy lelki gondozást is nyújtó református szeretetotthonba juttathatja be Szalacsit, aki bár übervicces virtuális híresség, igazából tolószékkel közlekedő súlyosan beteg ember.

Sándor bevonul

"Ennyivel tartozunk neki" - magyarázta riporterünknek Leon kartács, a Törzsasztal Szalacsi-topikjának szervezője a telefonba. "Ha ő nekünk örömet tudott szerezni" - folytatta, hogy hamarosan kiderüljön: a kiszemelt szeretetotthonban 700 ezer forintos "belépési összeget" kell letenni. Sándornak van ugyan félretett pénze, de így is hiányzik neki olyan 200 ezer, ráadásul bútorokra is szüksége van. Szalacsi most mindenképpen bevonul az otthonba, egy hónapos próbaidőszakra, de csak akkor tud maradni, ha ennek végéig összegyűlik az összeg.

Pénz és pirula

Az internetezők ezért megmozdultak és számlát nyitottak a Postabanknál az adományok fogadására. Ez egyébként nem az első alkalom, hogy a Szalacsi-topik - amelyet egyesek olyan alapon támadtak, hogy gúnyt űz egy magatehetetlen, rokkant emberből - segít Sándoron. Leon kartács elmondta, hogy idén január óta 88 ezer forintot gyűjtöttek össze neki és négy alkalommal 4-5 ezer forint értékű gyógyszercsomagot juttattak el hozzá, az amatőr filmes szervezésében.  • Hírek
  • Személyi kölcsön