Sára, Márió
2 °C
6 °C

Újra lecsap a szűzanyás szendvics

2004.12.29. 16:55
Ausztrál fejlesztőknek hála immár sikerülhet túllépni azon a problémán, hogy kinek jusson a reggeliző asztalnál Szűz Mária képével ékített szendvics. Az Ebayen kínálják az egyedi kenyérsütőt, amely sorozatban képes készíteni a csodát.
Néhány hete az Ebayen nagy sikere volt annak a tízéves sajtos szendvicsnek, amelyen egyesek Szűz Mária képmását vélték felfedezni. Mint emlékezetes, a szerencsét hozónak mondott, ám kissé megrágott kenyérdarab végül 28 ezer dollárért (5 millió forint) cserélt gazdát.

Kétségtelenül ez a különleges szendvics ihlette azt a kenyérsütő gépet, amely minden sütésnél tökéletes Szűzanya-képmást varázsol a kenyérre. Az egyedi szerkezet Ausztráliában készült, az aukció indítója az adatai alapján Melbourne-ben él.

Garantált teljesítmény

#alt#
Kiváló eredmények
A kenyérsütő a leírás szerint csalhatatlanul képes minden sütés alkalmával szentképpel ellátni a táplálékot. A mellékelt képek és a rajtuk szereplő kenyerek valódiak, hangsúlyozza az eladó.

"Miért venne 28 ezer dollárért szűzmáriás szendvicset, ha öné lehet a világ egyetlen Szűz Mária-kenyérsütője, amelynél minden sütésnél garantáltan megjelenik a kép" - írja árujáról compound_eye.

Hetven rugóval indít

A különleges kenyérsütő gépet áruba bocsátó felhasználó az aukciós oldalon eddig csak pozitív visszajelzést kapott, szám szerint négy darabot. Korábban még nem adott el semmit, viszont CD-ket, bakelitlemezeket és hálózsákot vásárolt az Ebay-en.

Az egyedi kenyérsütő gép ára 500 ausztrál dollárról (70 ezer forint) indul. A jóval ismertebb eredeti sajtos szendvics 3200 amerikai dollárral (576 ezer forint) kezdett. Utóbbi aukciót november közepétől mostanáig több mint 2,1 millió érdeklődő kereste fel.

Karácsonyfadísz és epekő

Természetesen a kenyérsütő mellett folyamatos felhozatal mutatkozik a sajtos szendvics plusz Szűzanya témakörben. Valaki például festményt kínál, amelyen Mária messze a háttérben bizonyíthatóan szendvicset majszol.

Mások a karácsony-biznisszel próbálták ötvözni a témát, és kézzel üveggömbre pingálták a szendvics-jelenetet. Ugyanígy egyre több a kakukktojás is. Ezen a példán pedig az is látszik, hogy a túlsütött szendvics még látogatók fogásra, és a hype egyidejű kifigurázására is jó lehet.

A téma farvizén leghátul haladnak azok az aukciók ahol "ez ugyan nem sajtos szendvics" a keresőt becsapó hívószó. Így lehet például bevásárolni a mosolygó arcképes valódi epekőből.