Judit
3 °C
7 °C

Fél gigabájttal indít a T-Home

2008.09.08. 16:15
Hétfőn megszűnt a Magyar Telekom három korábbi vezetékes márkaneve, a T-Com, T-Online és a T-Kábel. Ezentúl minden vezetékes szolgáltatást T-Home néven lehet igénybe venni, függetlenül attól, hogy milyen vezeték van bekötve a lakásba.

Egységesítette az otthoni előfizetőknek szánt termékeit a Magyar Telekom, azaz szeptember 8-tól a távközlési cég összes előfizetője T-Home néven vásárolhat magának új tévészolgáltatást, internetelérést és telefonszolgáltatást. A sorrendnek is van jelentősége, az ország vezető távközlési cégénél már nem a telefonálás a legfontosabb, hanem a tévé. "Most először a képernyőre helyezi a Magyar Telekom a hangsúlyt" - mondta Winkler János a Magyar Telekom lakossági üzletágának a vezetője.

Winkler János szerint a T-Home márkát akár tavaly novemberben is bevezethették volna, de nem volt meg a műszaki háttér, rengeteg informatikai eszközt kellett megújítani. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Magyar Telekom hosszú ideig alig tudta növelni az adsl-hozzáférésen nyújtott tévészolgáltatás, az iptv előfizetőinek a számát. Jelenleg azonban 18 ezer iptv-előfizető van, és a hétfői sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Magyar Telekom hálózatának a jelentős részén, körülbelül másfél millió háztartásban bevezethetőek a T-Home új kombinált előfizetői csomagjai.

Minél több szolgáltatásra előfizet egy ügyfél, annál nagyobb kedvezményt kap, így például a 24 tévécsatornát, 2 megabites internetet és telefont tartalmazó csomagot a T-Home Tripla már havi 6480 forintért igénybe vehető. A tévészolgáltatás olyannyira kiemelt szerepet kapott, hogy az a díjcsomag csupán fél gigabájt adatforgalmat tartalmaz, minden további megkezdett gigabájtért 990 forintot számláz ki a Magyar Telekom. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövőben nemcsak külön mobil és külön otthoni csomagok lesznek, hanem téma szerint lehet majd kombinálni a szolgáltatásokat. Úgy tudjuk az első ilyen kombinált csomag egy vezetékes és mobilinternetent egyaránt magába foglaló előfizetés lesz, de még nem tudni, hogy mikor vezetik be. A díjcsomagokról a T-Home új weboldalán lehet többet megtudni.

A Magyar Telekom közben továbbfejleszti a hálózatát, október 8-ától százezer háztartásban lesz elérhető a maximum 25 megabites letöltési sebességű hozzáférést és nagyfelbontású tévéadást (hdtv-t) biztosító vdsl technológia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?