Jusztina
3 °C
16 °C

Fél gigabájttal indít a T-Home

2008.09.08. 16:15
Hétfőn megszűnt a Magyar Telekom három korábbi vezetékes márkaneve, a T-Com, T-Online és a T-Kábel. Ezentúl minden vezetékes szolgáltatást T-Home néven lehet igénybe venni, függetlenül attól, hogy milyen vezeték van bekötve a lakásba.

Egységesítette az otthoni előfizetőknek szánt termékeit a Magyar Telekom, azaz szeptember 8-tól a távközlési cég összes előfizetője T-Home néven vásárolhat magának új tévészolgáltatást, internetelérést és telefonszolgáltatást. A sorrendnek is van jelentősége, az ország vezető távközlési cégénél már nem a telefonálás a legfontosabb, hanem a tévé. "Most először a képernyőre helyezi a Magyar Telekom a hangsúlyt" - mondta Winkler János a Magyar Telekom lakossági üzletágának a vezetője.

Winkler János szerint a T-Home márkát akár tavaly novemberben is bevezethették volna, de nem volt meg a műszaki háttér, rengeteg informatikai eszközt kellett megújítani. Ennek fényében nem meglepő, hogy a Magyar Telekom hosszú ideig alig tudta növelni az adsl-hozzáférésen nyújtott tévészolgáltatás, az iptv előfizetőinek a számát. Jelenleg azonban 18 ezer iptv-előfizető van, és a hétfői sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Magyar Telekom hálózatának a jelentős részén, körülbelül másfél millió háztartásban bevezethetőek a T-Home új kombinált előfizetői csomagjai.

Minél több szolgáltatásra előfizet egy ügyfél, annál nagyobb kedvezményt kap, így például a 24 tévécsatornát, 2 megabites internetet és telefont tartalmazó csomagot a T-Home Tripla már havi 6480 forintért igénybe vehető. A tévészolgáltatás olyannyira kiemelt szerepet kapott, hogy az a díjcsomag csupán fél gigabájt adatforgalmat tartalmaz, minden további megkezdett gigabájtért 990 forintot számláz ki a Magyar Telekom. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövőben nemcsak külön mobil és külön otthoni csomagok lesznek, hanem téma szerint lehet majd kombinálni a szolgáltatásokat. Úgy tudjuk az első ilyen kombinált csomag egy vezetékes és mobilinternetent egyaránt magába foglaló előfizetés lesz, de még nem tudni, hogy mikor vezetik be. A díjcsomagokról a T-Home új weboldalán lehet többet megtudni.

A Magyar Telekom közben továbbfejleszti a hálózatát, október 8-ától százezer háztartásban lesz elérhető a maximum 25 megabites letöltési sebességű hozzáférést és nagyfelbontású tévéadást (hdtv-t) biztosító vdsl technológia.