Leszerelték a világ legmagányosabb telefonját

2000.05.23. 11:31
A Pacific Bell telefontársaság megelégelve a Mojave-sivatag közepén álló telefonfülke népszerűségét, leszerelte a készüléket. Miután a telefon száma felkerült az internetre, a legközelebbi településtől harminc kilométerre álló fülkét naponta több tucatnyian hívták, sokan Európából és Ausztráliából.
Negyven éve állt a Mojave-sivatag közepén egy magányos telefon, harminc kilométerre a legközelebbi lakott településtől. A telefon, melyet a hatvanas években két bányász és egy farmer számára szereltek fel, gyakran hónapokon át nem közvetített emberi beszédet. Néhány éve azonban az arizonai Godfrey Daniels feltette a fülke számát az internetre. Ettől fogva a telefon szinte állandóan csöngött, ahogy az internetezők próbálgatták, vajon felveszi-e valaki. A magányos fülke rendkívüli népszerűségre tett szert. Sokan odautaztak a sivatag közepére, hogy meglátogassák a telefont, és felvegyék a kagylót, amikor csöng.

Mojave Phone Booth

+1-760-733-9969

Chuck és Steve naponta többször is felhívták a felefont, mígnem tavaly júliusban éjjel kettőkor foglalt jelzést kaptak. Hiába próbálták később, a telefon állandóan foglaltat jelzett - feltehetően valaki nem tette vissza a kagylót! A két Los Angeles-i férfi autóba ült és elindult, hogy megtegyen többszáz kilométert a sivatagban csak azért, hogy helyére tegye a kagylót. Az egész napos út megtétele után kiderült, hogy a kagyló a helyén van, a készülék azonban elromlott. Chuck és Steve hazaindult, majd hívták a hibabejelentőt - a PacBell szerelője hamarosan megjavította a telefont.

A telefoncég azonban egy idő után megelégelte a magányos készülék népszerűségét. A cég nemrég leszerelte a készüléket, arra hivatkozva, hogy a látogatók, illetve az állandó csöngés megzavarja a sivatag békéjét. A fülkét hívók közül sokan nem is sejtik, hogy hívásuk valahol egy arizonai központban ér véget, a telefontársaság ugyanis nem tett a lekapcsolt számra automata hibaüzenetet. Az immár virtuálissá vált telefon tehát tovább csöng, azonban már nem veszi fel senki.  • Tippek
  • Biztosítás