Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Túlélték a terrortámadást a hírszájtok

2005.07.08. 12:26
Emberek milliói kerestek online híreket a londoni metrómerénylet után, de a brit hírszájtok szerverei bírták a többszörösére nőtt terhelést. A BBC, BSkyB és Financial Times rekordnézettséget regisztrált, állítja egy webes forgalmat figyelő cég.

Viszonylag jól kezelte a terrortámadás miatt megnövekedett forgalmat a BBC, a szájt oldalai eleinte egy kicsit lelassultak, de a szolgáltatás folyamatosan elérhető volt, mondta el a tévétársaság szóvivője. A BBC még nem hozta nyilvánosságra a csütörtöki látogatottsági adataikat, de szerintük még sohasem látogatták meg ennyien a híroldalaikat.

Többen töltötték be a Sky News weboldalait egyetlen nap alatt, mint máskor egy hónap alatt, közölte a cég szóvivője. Csütörtökön 1,7 millió egyedi felhasználót regisztráltak, akik a nap folyamán huszonötmillió oldalra kattintottak. A Reuters hírügynökség szájtja sokáig elérhetetlen volt.

A negyven brit üzleti szájt forgalmát figyelő Keynote szerint néhány óra alatt a négyszeresére nőtt a forgalom, az oldalbetöltések ideje azonban szintén a négyszeresére, az átlagos két másodpercről nyolc másodpercre nőtt, a cég szerint ugyanakkor komolyabb fennakadás nem volt, ami a Cnet informatikai szaklap szerint annak köszönhető, hogy a hírszájtok többsége okult a World Trade Center és a Pentagon elleni terrortámadás hatásából. 2001. szeptember 11-e után a híroldalak hosszú ideig nem tudtak megbirkózni az internetezők tömegével, ezért kevesebb fotóval és reklámmal díszített speciális lapterveket készítettek katasztrófák esetére.