Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Filmletöltés a Tescótól

2005.05.08. 10:35
Filmeket is le lehet majd tölteni a Tesco honlapjáról - tervezi a brit kiskereskedelmi lánc. Az új szolgáltatás a legális zeneletöltéshez hasonlóan fog majd működni.
A Tesco kiskereskedelmi lánc azt tervezi, hogy honlapjáról filmeket lehet majd letölteni, ugyanúgy, ahogy zenét lehetett eddig letölteni - adta hírül a BBC Online. Még nem tudni, mikortól indul be az újszolgáltatás, mert a brit kiskereskedelmi lánc szerint a rendelkezésre álló szélessáv még nem elegendő arra, hogy probléma nélkül, gyorsan lehessen filmeket letölteni.

Többet, gyorsabban

Nagy-Britanniában a Tesco a legális zeneletöltések piacának tíz százalékát tartja kézben. Piaci részesedését a filmletöltéseknél is biztosítani szeretné. A cég szóvivője szerint már amikor beléptek a letöltési piacra, azzal a tervvel tették, hogy folyamatosan szélesítik a választékot. A videójátékok és a filmek pedig mindig is a terveik között szerepeltek.

A Tesco az online dvd-kölcsönzést is folytatja. A vállalatnál több mint egy éve, tavaly március óta lehet dvd-t kölcsönözni. A szolgáltatásnak azóta harmincezer ügyfele van.

A brit cég azután jelentette be, hogy online is letölthetővé tesz filmeket, miután a Sony bejelentette, hogy ötszáz filmet tesz elérhetővé, ezzel is küzdve az illegális fájlmegosztások ellen.