Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

János Pál megáldotta az internetet

2002.05.15. 09:13
A pápa a Szent Péter téren tartott szokásos vasárnapi szózatában a szentírás interneten keresztüli terjesztését az idei év egyik fontos témájának nevezte.
"Az információtovábbítás és kommunikáció területének legújabb fejleményei minden korábbinál több lehetőséget nyújtanak az egyháznak az evangélium terjesztésére." - mondta a római katolikus egyház 81 esztendős feje. "Részévé kell válnunk ennek a modern és még finomabb szövésű kommunikációs hálónak - realista módon, magabiztosan és azzal a meggyőződéssel, hogy ha teljességében és felelőséggel használjuk, tisztességes lehetőséget nyújt az Úr igéjének terjesztésére."

Zülleszt és megaláz

A Vatikán egyéb médiaérdekeltségek mellett rendelkezik aktív honlappal és bár II. János Pálnak nincs e-mail címe, vasárnapi beszéde lényeges változást jelezhet a római katolikus egyház internettel kapcsolatos attitűdjében.

A pápa korábbi beszédeiben úgy vélte a webet züllesztő hatásának törvényileg kellene határt szabni. Januárban, amikor legutóbb említette az internetet, potenciális káros hatásait és az emberi méltóságot fenyegető oldalát hangsúlyozta.

Lesz védőszent?

Vasárnap azonban egyértelmű áldását adta a világhálóra. "Nem kell félnünk az információ hatalmas óceánján hajózni, mert ha így cselekszünk, az örömhír az új évezredben is elérhet a férfiak és nők szívéhez." - mondta.

Talán az internetezők védőszentjének kiválszatása sem várat már sokat magára - a legesélyesebb jelölt a feladatra Szent Izidor.