Emőke
-4 °C
9 °C

Vegetariánus weboldal nevét vette fel egy állatvédő

2003.08.01. 15:45
A fiatal lány végleg megszabadult attól a névtől, amelyet szüleitől kapott, és felvette a munkaadója által üzemeltetett vegetariánus aktivista weboldal nevét. Karin Robertsonnak mostantól kezdve nem lesz család- és vezetékneve; a hivatalos okmányai szerint ugyanis a teljes neve GoVeg.com, egybeírva.
A huszonhárom éves főiskolai hallgató a People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) állatvédő szervezet előadója - írja a Washington Post. A fiatal lány nem kimondottan azért változtatta meg a nevét, hogy hirdesse a szervezetet, sőt, a főnökei teljesen meglepődtek, amikor előállt ezzel az ötlettel. GoVeg.com azért változtatott, hogy könnyebben rávegye az embereket a vegetarianizmusról és az állatok jogairól való beszélgetésre.

Van miről beszélni

"Az emberek valóban meghökkennek, és azt hiszik, hogy viccelek. Amikor bankba megyek, akkor a pénztárosok mindig elmondják, hogy milyen vegetáriánus ételeket próbáltak ki legutóbb" - mondta GoVeg.com.

A szokatlan név egyben arra is alkalmas, hogy a farmokon tartott állatokkal való bánásmód és a húsfeldolgozó üzemek gyakorlata is beszédtéma legyen a környezetében. Az idén Atlantában megtartott Nemzetközi Baromfivásáron is felkapott téma volt a csirketartás és az állatok levágásának kérdése.

Távol áll a valóságtól?

Néhány mezőgazdasági szakértő úgy véi, hogy az érzelgős állatvédők nem törődnek a tudományos és gyakorlati kérdésekkel. Kara Flynn, az amerikai disznótenyésztők tanácsának szóvivője szerint a lánynak meg kellene ismerkednie a valósággal. Ha elmenne egy farmra, és látná, hogy mi történik ott, akkor valószínűleg meglepődne, tette hozzá a szóvivő. GoVeg.com azonban nem foglalkozik az ilyen kritikákkal.

A lány először egy iskolai dolgozat kapcsán kezdett el érdeklődni az állatok tartási körülményei iránt, és később csatlakozott is egy állatok jogvédelmével foglalkozó szervezethez.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft