Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Feltörték a Viva+ honlapját

2002.02.18. 09:52
Ismeretlen tettesek vasárnap este feltörték a Viva+ zenetévé honlapját. A megváltoztatott oldalon a crackerek azt állítják, a korábban kiszivárogtatott, adásba nem került videofelvételeken megbotránkozott internetezők kérésére törték fel a szervert.
A Viva+ műsorvezetőinek szokatlan megnyilvánulásait - amelyeken a csatorna közismert sztárjai nézőket gyaláznak, szellentenek, káromkodnak - január közepén adták közre ismeretlenek az interneten, DivX videoformátumban.

Anyázás, fingás, fakof

Lilu
Az interneten közölt felvételek között legnagyobb számban Balázs tűnik fel, akit a csatorna honlapja a "rögtönzések nagymestereként" jellemzett és ugyanitt megtudható, hogy Balázsért rendkívüli módon rajonganak a fiatal lányok. "Az ország legszőkébb műsorvezetője", Lilu, az egyik felvételen azzal büszkélkedik, hogy a pólóján látható kivágáson ki tudja dugni a mellbimbóját. Az időközben az RTL Klubhoz igazolt Alex az amerikai pisikaki-vígjátékok elmaradhatatlan toposzát helyezi át a gyakorlatba: egy öngyújtóval lobbantja lángra bélgázait. "Idióta állatok", kommentálja Philip az egyik néző levelét.

Mindezek ellenére a csatorna vezetősége az Indexnek akkor úgy nyilatkozott, hogy személyi változásokra várhatóan nem kerül sor, hiszen a műsorvezetők teljesítményét és népszerűségét folyamatosan mérik, és ennek fényében döntik el, hogy kire van szükség és kire nincs.

Az internetezők kérésére törtek

A magát "DarkSide Teamnek" nevező hacker(csoport) a feltört oldalon - a szervert azóta kikapcsolták - azt állította, hogy a napvilágra került felvételeken felháborodott internetezők kérték tőlük a csatorna honlapjának feltörését, állításuk alátámasztására egy ilyen jellegű e-mailt is közöltek.

Viva+: no comment

Baranyai Szabolcs, a Viva+ illetékese érdeklődésünkre nem kívánta kommentálni a betörést: "Velünk is megtörténhetett, ahogyan korábban már sok más honlappal." Az eredeti tartalom helyreállításán dolgoznak, minél hamarabb újra szeretnék indítani a szervert.

A feltört oldal szövege
"Udvozoljuk!!! Ez a vivaplusz a magyar zeneteve megtort oldala!!! Hogy miert is? Elmondom nektek: Lehet hallotatok rola llehet nem de elmult hetekben nyilvanosagra kerult egy kis anyag ami a vivaplusz vagatlan reszet elemzi ki.. ezt megtekinthetitek http://zplusz.ste.hu vagy http://insane.hu/vivaminusz cimen. Ha szeretitek ezt az adot akkor nezzetek meg es gondolkozzatok hogy lehetnek ekkor patkanyok ezek a kis videki kivakarodzot senkik..Toltsetek le es nezzetek ahogy benneteket fikaznak.. arrol nem is beszelve hogy az egesz ado egy nagy szar, egy szaros normalis klipp nincs es a 200 eves zeneket nyomjak egymas utan. Tobben kertek levelben, hogy IGEN VIVAPLUSZ HAXOT AKARUNK!!! Nah most megkaptatok.. Szal toltogessetek es "borzadjatok el"! Amugy oruljetek hogy levelezeseteket nem tettuk ki kedves musorvezetok... szal koszonjetek ne ugassatok... Na csa kiskalozok hallotok meg rolunk! Amugy ime egy level amiben a haxotokat kerik :]"

Itt az idézet kérő levél:

"Date: Sat, 26 Jan 2002 16:44:17 +0100 (CET)

From: "Hülye_Gyerek" <******@freemail.hu>

Subiect: viva+

To: darksideteam2002@yahoo.com

Tisztelt Uraim!

Ha én is ilyen nagytudású hacker lennék, mint Önök,akkor valószínűleg most a viva+ oldalát törném fel. Engem nagyon felháborítottak a kikerült videok, ill. az, hogy ezek a szarzsákok, még mindig a helyükön vannak, egyet sem rúgtak ki.

Amennyiben hasonlóan gondolkodnak: http://www.vivaplusz.hu/

Na jojjon a szokasos:

Gr33tz: wh33l gr0up, #IRClordz@IRCnet, #free-e@IRCnet, #eggdrop.hu@IRCnet, Zsanettnek a baratnomnek akit nagyon imadok!!, osszes tobbi magyar hakkor:)

Kis uzenet apollowarez-nek: Jobb lesz ha arcbol visszavesztek, es nem felejtettuk el az ezelotti incidensunket...."

Forrás: Hunnia.net