Emőke
-4 °C
9 °C

Két új díjcsomaggal indul a V-net internetszolgáltatása

2001.06.01. 22:37
Saját koncessziós területein kívüli nagyvárosokban is internetszolgáltatásba kezd a Vivendi V-net nevű internetszolgáltatója, mely júniusban kezdi meg működését. A korlátlan internethasználat mellett 25 illetve 50 órányi telefondíjat is tartalmazó két új díjcsomaggal olcsóbb lett a sokat internetező Vivendi-előfizetőknek a hozzáférés.
Országos internetszolgáltatásba kezdett a Vivendi V-net nevű leányvállalata, mely egyesíti a cégcsoport regionális szolgáltatásait. Az új csomagokkal olcsóbb lett a sokat internetező Vivendi-előfizetőknek a hozzáférés. A Wizard csomag korábban Midinet Profi néven szerepelt, és ára a mostani 7475 forint helyett 12 375 forint volt. A 25 órányi ingyenes telefonkvóta túllépése után percenként 4,9 forintot számláz a vállalat. A jelenleg működő internetes csomagok (Profi, Hobbi) továbbra is használhatók, értékesítésükkel azonban felhagy a cég.

Az új csomagok nemcsak a Vivendi koncessziós területén érhetők el, hanem Budapesten, az ország nagyobb városaiban - Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Szombathely, Tatabánya, Székesfehérvár, Pécs, Kaposvár, Sopron, Szolnok, Zalaegerszeg, Eger - és közel 1300 településen kínálja szolgáltatásait, lefedve ezzel a piac 80%-át. A nem Vivendi-területen lakó előfizetők egy ingyenes számot hívva csatlakozhatnak az internetre, a Matáv és a Vivendi közötti viszonteladói szerződés alapján. A csomagban foglalt időkvóta felett a percdíj 4,9 forint.

Eddig a Vivendi-ügyfelek többféle internetes díjcsomag közül választhattak, az olcsóbb csomagokban csak a kedvezményes időszakra szóló, 5, 8 vagy 36 órányi telefonköltség szerepelt. A nappali internetezők számára kínált legdrágább díjcsomagban 60 órányi internetezés díja és telefonköltsége is szerepel, a csomag 23750 forintos ára azonban feltehetőleg elriasztotta a hobbistákat. A Maxinet Profi néven ismert csomag 60 órájával szemben az új Mátrix csomag havi 50 órányi internetezés telefonköltségét is tartalmazza a korlátlan internet mellett, ára pedig 12475 forint.

A csomagokban foglalt telefonkvóta túllépése esetén az internetezők eddig a speciális internetes telefondíjat is fizették, amely a tavalyihoz hasonlóan négy idősávra oszlik. Ez körzetektől és előfizetői csomagoktól függően általában csúcsidőben (9.00-15.00 óra között) 10 forint, nappal (7.00-9.00 óra között és 15.00-18.00 óráig) 7,5 forint, kedvezményes időszakban (5.00-7.00, valamint 18.00-22.00 óra között és hétvégén) 3,75 forint, míg éjszaka 2,5 forint. Az új díjcsomagoknál egységesen 4,9 forint a kvóta feletti telefonköltség.

A jelenleg tízezernél több ügyfelet kiszolgáló cég hamarosan bejelenti a kis forgalmú előfizetőknek szánt díjcsomagjait. A Vivendi koncessziós területén már jelenleg is léteznek számukra tervezett konstrukciók. A korlátlan internet-hozzáférés mellett 6 illetve 15 órát tartalmazó csomagok ára 2475 illetve 4975 forint. A cég közleménye szerint a V-net a nyár és ősz folyamán 100 százalékos területi bővítést tervez, és új csomagokkal lép a piacra.