Mátyás
-6 °C
1 °C

Péter, a WTC utolsó turistája a Törzsasztalban

2001.11.27. 16:56
Szerda délelőtt 11-kor a Törzsasztalban válaszol olvasóink kérdéseire a "World Trade Center utolsó turistája" néven elhíresült fotómontázs elkövetője és főszereplője. Az apró Photoshop-viccnek induló képet magyar készítője csak barátainak küldte el, ők azonban sorra forwardolták ismerőseiknek a montázst, mely néhány nap alatt bejárta az egész világot.
Az internetezők által Waldónak elkeresztelt, szürke kabátos, kötött sapkás turistát hamarosan tucatnyi híres képbe montírozták bele, külön website-okat hoztak létre kultuszának, és mindenki azon töprengett: ki lehet ez a figura?

A leleplező fénykép
November elején hírt adott magáról egy brazil üzletember, bizonyos José Roberto Penteado - aki azt állította, hogy ő a képen látható turista, és ezt eredeti fotókkal is igazolni tudja. Az Index azonban megtalálta Waldót, aki magyar, és igazából Péternek hívják. A híressé vált képet másfél éves amerikai szakmai gyakorlata idején készítette, egy egyhetes New York-i kiránduláson. Péter nem bánja a felhajtást, azonban nem szeretne Mahir Cagri sorsára jutni, ezért továbbra sem fedi fel teljes nevét.

Péter november 28-án szerda délelőtt 11-kor válaszol olvasóink kérdéseire a Törzsasztalban.