Jusztina
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Gyilkos járvány pusztít a Warcraftban

2005.09.23. 16:00
Több ezer harcost megölt egy háziállatok által terjesztett kór az online szerepjátékban. A játék fejlesztője szerverek újraindításával és hibajavításokkal próbálja kordában tartani a vírust, nem túl sok sikerrel.

A Blizzard Entertainment a múlt héten új pályát mutatott be az általa fejlesztett World of Warcraft (WoW) online szerepjátékban, amelynek a végén a játékosoknak a félelmetes Hakkar véristennel kell megküzdeniük. Az agonizáló Hakkar "rossz vérrel" (a játkban: corrupted blood) fertőzi meg a közvetlen közelében tartózkodó virtuális harcosokat. Egyes gonosz játékosok azonban megfertőzték virtuális háziállataikat is, majd a kedvenceket forgalmas helyeken szélnek eresztették.

Életekért küzdenek

Először az Archimonde nevű játékszerveren tört ki a járvány, a gyengébb karakterek azonnal elhullottak, majd nem sokkal később az erősek is, a rossz vér ugyanis szépen lassan leszívja a mit sem sejtő harcosok életerejét. Szemtanúk elképesztő pusztításról számoltak be: az online városok és falvak utcáin több száz holttest hevert, és eleinte senki sem tudta a katasztrófa okát. Bár még csak néhány játékszerveren terjedt el a fertőzés, a halottak száma több ezerre rúg.

Néhány játékos szerint a fertőzést szándékosan szabadította rá a közösségre a fejlesztő, ez azonban a körülményeket ismerve nem valószínű, állítja Paul Young, a worldofwarcraft.net rajongói weboldal szerkesztője, a Blizzard ugyanis próbálja visszaszorítani a járványt. A BBC információi szerint ugyanakkor a szerverek újraindítása és a hibajavítások telepítése nem volt eredményes, több helyen újra felütötte a fejét a kórokozó. Még szerencse, hogy a játékban mindenki feléleszthető.

Óriási fantáziavilág

A 2004 novemberében bemutatott World of Warcraft a világ legnépszerűbb online szerepjátéka, a Blizzard szerint több mint négymillióan játszanak vele rendszeresen. A WoW játékosainak egy emberek, orkok és más képzeletbeli élőlények által benépesített világban kell megküzdeniük egymással és más szabadon garázdálkodó szörnyekkel.