Gerzson
-3 °C
3 °C

Az eBay leállította a feleségárverést

2001.12.17. 11:32
Egy 24 éves birminghami üzletasszony elfoglaltsága miatt internetes árverésen próbált férjet találni magának: az eBay online aukciósház azonban tízmillió fontnál törölte az ajánlatot, és a szüzességüket, illetve a lelküket áruba bocsátókhoz hasonlította a családalapítás bizarr formáját választó hajadont.
A 24 éves Kay Hammond nem a testét vagy szexuális szolgáltatásait bocsátotta árverésre, hanem a családi állapotát: egy internetes vállalat ügyvezető igazgatójaként elfoglaltsága miatt nem maradt ideje a magánéletére, ugyanakkor úgy érzi, ideje volna férjhez mennie. Jövendőbelijével szemben mindössze azt a feltételt támasztotta, hogy 24-35 éves legyen, és feleljen meg az alapvető egészségügyi követelményeknek. Kikiáltási árként 250 ezer fontot állapított meg, ettől azt remélte, hogy biztos egzisztenciával rendelkező üzletemberek tesznek majd ajánlatot, a menekülési útvonalat pedig egy házassági szerződés szavatolná, amennyiben a frigy félresikerül. Az Ananovának elmondta: olyan férjjelöltre számít, aki hozzá hasonlóan folyton túlórázik, és a magánéletét is feláldozta az üzleti siker érdekében.

Feleség 10 millió fontért

Az eBay nem házasságközvetítő

Az eBay azonban kevesebb mint 24 órával a hirdetés megjelenése után törölte az időközben 10 millió fontot elért licitet: az internetes aukciósház szóvivője a szüzességüket vagy lelküket licitre bocsátókhoz hasonlította a férjvadászt, és érvénytelennek nevezte a beérkezett 11 ajánlatot. Hammond kisasszonyt meglepte az aukcióját övező felhajtás, egy nap alatt 600 e-mailt kapott. Az eBay lépése nem vette el a kedvét a folytatástól: az üzlet lebonyolításához kevésbé finnyás online aukciósházat keres - nyilatkozta az Ananovának.

Magyar ajánlatok

A magyar internetes aukciósházakban nem találtunk házassági ajánlatokat: olasz menyasszonyi ruhára viszont már 25 ezer forinttól licitálhatunk. Ha szűkszavú, ám prominens nőtársaságra vágyunk, a Catherina Zeta Jones-t a vásári vadangyal-óriástörölközők mérsékelten árnyalt stílusában ábrázoló olajfestmény kikiáltási ára mindössze 7 ezer forint.