Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Tilos kufárkodni a Warcraftban

2005.03.16. 12:45
Aki megpróbálja valódi pénzre cserélni a virtuális javakat, búcsút mondhat az accountjának. A Blizzard eddig csak fenyegetett, de most megkezdte a kufárok kizárását a játékból. A titkos zónák felfedezéséért szintén ne várjunk dicséretet.
A Blizzard Entertainment januárban jelentette be, hogy az általa fejlesztett World of Warcraft (WoW) szerepjátékban megszerzett javak virtuális kereskedelme nem kerülhet át a való életbe.

A WoW játékosai nem cserélhetik készpénzre a játékban szerzett és persze csakis ott használható tárgyakat, illetve szolgáltatásokat. A Blizzard drákói szigorral lép fel, és megkezdte a szabály ellen vétők kizárását a játékból.

Ráálltak az ipari kitermelésre

Aki a játékban termelt tárgyakat és aranyat pénzért adja tovább a játékostársainak, zavarja az online szerepjáték gazdaságát, állítja közleményében a fejlesztőcég. A becsületes játékosok számára az IRL kereskedelem érthető és pozitív adalék, viszont egyre több tapasztalt "farmer" bukkan fel a WoW-ban.

WOW

A farmer gyűjtőnév alatt emlegetett játékosok vagy csoportok egyetlen célja, hogy a lehető legtöbb tárgyat és aranyat gyűjtsék össze a játékban. Ezeket aztán más felhasználóknak a való életben kiárusítják, rendszerint az Ebayen keresztül.

Agyonfloodolják a behatolót

A farmerek ténykedése viszont leginkább bosszúságot okoz. Ezek a játékosok ugyanis nem reagálnak semmire, nem lépnek kapcsolatba mások virtuális karaktereivel. Sőt az önhatalmúlag a vadászterületüknek kijelölt részről még igyekeznek is kiűzni a behatolót.

Ennek eszköze lehet például a rossz helyre tévedőt párbajra kihívó üzenetek özöne. A békés felhasználók már kénytelenek külön védekező eszközöket beszerezni a floodolás megakadályozására.

Hegyekről körülvett titok

A játékosok körében annak is híre terjedt, hogy a Blizzard kizárt egy felhasználót, amiért az rejtett területre bukkant. A játékos a varázslójával vágott neki a hegyeknek és a csapdákat kikerülve bejutott a tiltott zónába, sőt az útját még dokumentálta is.

WOW

Az adott térséget a Blizzard viszont későbbi kiegészítések terepének szánta, így nem akarta, hogy idő előtt leleplezzék. A világutazó játékos accountját tehát rövid úton megszüntették.