« 28884 »
Tulaj: mandula
Rendelkezés: Egy egyszerűnek tűnő barna csonthéjas, a mandula szuperélelmiszerként joggal vívta ki helyét a táplálkozási világban. Az ásványi anyagok és antioxidánsok hatalmas forrása, a mandulát gyakran diónak tartják, de valójában egy csonthéjas gyümölcs magja, amelyet elsősorban a mediterrán térségben termesztenek. A mandula egészségügyi előnyei és sokoldalúsága megkönnyíti és táplálóvá teszi az egyszerű receptek elkészítését. Nem titok, hogy a mandula jóságát sokféleképpen hasznosítják, legyen szó élelmiszerről vagy haj- és bőrápoló termékekről. Tudtad, hogy bár a mandula magas kalóriatartalmú, fogyasztása nem vezet súlygyarapodáshoz? Ezért ez a könnycsepp alakú csonthéjas gyümölcs kedvelt diétás ételként is szolgál. Szeretné tudni, hogyan és miért dominál egy marék mandula minden tányéron – kicsiben vagy nagyban, salátában vagy desszertben szerte a világon? Olvasson tovább, miközben feltárjuk a mandula egészségügyi előnyeit. A mandula rostban, fehérjében, zsírban, E- és B12-vitaminban, mangánban, magnéziumban és foszforban gazdag. Ezért a mandula fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, a szív egészségének javításától az öregedésgátlásig. Az NIH 2015-ös jelentése szerint a mandula segít növelni az E-vitamin szintjét a plazmában és a vörösvértestekben, ami megakadályozhatja a szívartériák eltömődését. A mandula telítetlen zsírokat tartalmaz, amelyek képesek fenntartani és javítani a koleszterinszintet. Így segítenek csökkenteni a rossz koleszterin vagy az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL) szintjét a szervezetben, és növelik a nagy sűrűségű lipoprotein (HDL) szintjét az NIH 2018-as jelentése szerint. A mandula segít a mellrák elleni küzdelemben Kutatások szerint a mandula különféle rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik. Számos ismert és ismeretlen tényező között, amelyek úgy tűnik, hogy felelősek a rák kialakulásáért az emberi szervezetben, az egyén étrendje fontos szerepet játszik. A napi egészséges mandulamennyiség megelőzheti a mellrák kialakulását a nőknél. A Kerger által közzétett tanulmány szerint a mandula két-háromszorosára csökkenti a mellrák kockázatát a nőknél.
Megszerezve: 2022-10-20 11:11:15