Szerezze meg a számot, amire vágyott

« 28969 »

Tulaj: Blansírozott mandula

Rendelkezés: A blansírozott mandula készítése, azaz, a blansírozás: Ez egy olyan konyhai eljárás, amely során előfőzzük, hőkezeljük az alapanyagot, majd pedig gyorsan, hirtelen lehűtjük, így megállítva a főzés folyamatát. Több helyen nevezik forrázásnak, vagy sokkolásnak is, mivel az előfőzés forrásban lévő vízben történik, viszont csak viszonylag rövid ideig, így az alapanyagot tényleg csak egy sokkhatás éri, nem fog teljesen megfőni. Később pedig ismét jön egy sokk, a hirtelen lehűtés során, ahol a főzési folyamat megáll. 100 gramm mandulához kb. 0,7 liter víz szükséges. Forraljuk fel a vizet egy lábasban. Tegyük bele a mandulákat, és pontosan 1 percig hagyjuk benne a forrásban lévő vízben. Vigyázzunk, tartsuk be az időt, mert különben a mandulák megpuhulnak! Vegyük le a lábast a tűzről, és gyorsan öntsük bele a mandulákat egy szűrőbe. Folyassunk rá hideg csapvizet, azért, hogy ne puhuljanak tovább. Ez maga a sokkolási folyamat. Amikor kicsit kihűltek, tegyük őket papírtörlőre, esetleg egy száraz konyharuhára, hogy a felesleges vizet felitassuk róluk. Minden egyes mandulát fogjunk a mutató- és a hüvelykujjunk közé, és könnyedén húzzuk le a héjukat. Mikor kész vagyunk, alaposan szárítsuk ki a mandulákat, mielőtt felhasználjuk őket.

Megszerezve: 2022-04-27 15:03:32

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló