« 5203 »
Tulaj: magzsola.hu
Rendelkezés: A natúr kesudió előnyös tulajdonságai, értékes hatóanyagai: Sok értékes ásványi anyag - kálium, kalcium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor is megtalálható benne - valamint C-vitamint, E-vitamint, és B-vitamint is többet tartalmaz - ráadásul, nagyon finom! Görcsoldó, szív-és érrendszeri betegségekben szenvedőknek regeneráló hatású - éppen ezért egyes esetekben rágcsálása a magas vérnyomás ellen is hathatós védekezés! Magas magnézium tartalma véd a hirtelen fellépő izomgörcsöktől, segít elkerülni a migrént és a fejfájást - általánosan jót tesz az agyi, idegi tevékenységeknek, és csontok, fogak épségének is. Az ehető magvak kalcium tartalma szintén védi a csontjainkat és az izmainkat. Fogyasztása csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát is. Gazdag mikroelem tartalmának köszönhetően, jó hatással van a haj, és köröm növekedésére, a csontok és fogak általános egészségére, ráadásul tele van antioxidánssal. És még egy extra: mindezek a hatások akár együttesen, melléktünetek nélkül érvényesülnek, ráadásul, hozzáadott tartósítószerek nélkül! A benne található olajak háromnegyede telítetlen zsírsav, hasonló az extra szűz olívaolajhoz. A tekintélyes Harvard egyetem egy kutatási eredményében azt említi, hogy kis adagnyi is kifejezetten hasznos a fogyókúránk során is, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, ezáltal segít a súly megtartásában. Ennek az olajos magnak a jótékony hatásai nagyrészt szintén megvannak a ritka, de nálunk szintén kapható makadámdióban is. Szóval, egy amolyan igazi " svájci bicska". :-) Fő termőterületei: Közép Amerikától Északkelet Brazíliáig, (Afrika) Nigéria, Mozambik, (Dél-Kelet-Ázsia) Indonézia, India, Vietnam
Megszerezve: 2021-01-10 09:09:58