Szerezze meg a számot, amire vágyott

« 94794 »

Tulaj: kesudió előnyös tulajdonságai

Rendelkezés: A kesudió, olajos mag, egészséges csemege, és többek között különféle indiai ételek népszerű összetevője, kifejezetten ételek alapjául szolgál. A közelmúltban tejtermékeket, például kesudiótejet és tejszínt készítettek belőle. A kesudió egy vese alakú mag, amelyet az Anacardium occidentale kesudiófáról nyernek . Ez az örökzöld fa mindkettőt terem, egy almaszerű fát és egy diót, amely a gyümölcs alatt lóg. Ezek a kesudiók Brazíliából származnak, és a gyarmatosítók hozták be Afrikába és Indiába. Egész évben kapható, és megfelelő tárolás esetén ezek a diófélék hosszú ideig eltarthatók. A kesudió gazdag dióízű, hasonló a mandulához vagy a földimogyoróhoz. Pürezve nehéz lehet megkülönböztetni a kesudióvajat a többi dióvajtól, például a földimogyorótól. A kesudió nyersen, pörkölve vagy sózva fogyasztható. A kesudió a többi dió közül az egyik tápláló dió. Naponta azonban nem ajánlott, a magas kalóriatartalom miatt. A kalóriákon kívül a kesudió gazdag: • Esszenciális zsírsavak • E-vitamin, K-vitamin és K-vitamin • Ásványi anyagok – kalcium, réz, kálium, magnézium, cink és folsav • Antioxidánsok • rostok • Fehérjék és szénhidrátok A kesudió előnyei A kesudió tápanyag dús, egészséges zsírokban, fehérjékben, esszenciális vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mértékkel fogyasztva egészséges kiegészítője lehet az étrendnek. 1: Megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket Más tévhitekkel ellentétben a kesudió jótékony hatással van szívünk egészségére. A kesudió gazdag esszenciális zsírsavakban, káliumban és antioxidánsokban, amelyek jótékony hatással vannak a szív egészségére . Fitoszterolokat, fenolvegyületeket és olajsavat tartalmaz a szív egészségéért, és erősíti az ereket. A kesudió csökkenti a rossz koleszterin (LDL) és javítja a jó koleszterin (HDL) szintjét a szervezetben. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek csökkentik a belső gyulladást, amely szívbetegség kockázatát okozhatja. 2: Segít csökkenteni a vérnyomást A kesudió gazdag egészséges telítetlen zsírokban és ásványi anyagokban, például magnéziumban, káliumban és L-argininben. Segít drasztikusan csökkenteni a vérnyomást az erek kitágításával. 3: Megelőzheti és szabályozhatja a cukorbetegséget A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők számára a kesudió étrendjének kiegészítése alapvetően szabályozhatja a vércukorszintet. Jó rostforrás, olyan tápanyag, amely segít megelőzni a vércukorszint kiugrását. A magas kalóriatartalom miatt azonban napi 3-4 kesudió fogyasztása javasolt. 4: Immunitás erősítő A kesudió gazdag cinkben és vitaminokban, amelyek megőrzik az egészséget. A cink egy immunerősítő vegyület, amely létfontosságú az alapvető sejtfolyamatokhoz. A cink rendszeres bevitele biztosíthatja a szükséges mennyiségű cinket és vitaminokat, amelyek végső soron erősítik az immunitást. 5: Segíthet megerősíteni a csontokat Az egészséges csontokhoz sok ásványi anyagra van szükségünk, a kesudióban pedig mind benne van. A kesudió gazdag rézben és kalciumban, ami erősíti csontjainkat és erősíti azokat. A réz segít megőrizni az ízületek rugalmasságát a kollagén szintézisével. 6: Segíti az agyműködést Az agy a testünk legaktívabb szerve, amely folyamatos zsírsavellátást igényel az étrenden keresztül, hogy aktív maradjon. A kesudió olyan agyerősítő tápanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az agyműködés fokozásában és a memória éles megőrzésében. Az agyműködés javítása érdekében ehet egy éjszakán át áztatott kesudiót akár reggelire, akár napközben. 7: Segítség a testsúly szabályozásában A kesudiót snackként fogyasztják, és diós keverékekben is használják. A kesudió magas kalória-, fehérje- és rosttartalmú, amelyek hosszabb ideig teltebbé teszik, és megöli a vágyat. De mivel a dió magas kalóriatartalmú, elengedhetetlen, hogy mértékkel fogyasszuk. 8: Jót tesz az egészségnek A kesudió természetes olajat tartalmaz, amely gazdag szelénben, cinkben, vasban és antioxidánsokban. Fiatalon és frissen tartja bőrét. A réz javítja az elasztin és a kollagén termelődését. A kollagén egy szerves szerkezeti fehérje, amely felelős a bőr rugalmasságáért. 9: Jótékony hatású a hajra A kesudióban jelenlévő réz elősegíti a haj pigment-melanin termelését, amely javítja a haj színét. Az esszenciális zsírsavak emellett fényessé és egészségesen tartják a hajat. 10: Jó a szem egészségére A kesudió zeaxantint és luteint tartalmaz, amelyek antioxidánsok, amelyek védenek az UV-sugárzástól. Az antioxidáns pigmentek természetesen előfordulnak a szemekben, és alapvető védelmet jelentenek a káros fény ellen, és csökkenthetik az időskori makuladegeneráció (AMD) és a szürkehályog kialakulásának kockázatát. 11: Növelheti a férfiak termékenységét A kesudió gazdag cinkben, ami elengedhetetlen a hímek spermiumszámának és a termékenységi esélyeinek javításához. Ezenkívül a kesudió rendszeres fogyasztása segíthet a testsúly és a cukorbetegség szabályozásában, ami drasztikusan növeli a férfiak termékenységét. 12. Könnyen hozzáadható az étrendhez A kesudiót rendkívül könnyű hozzáadni az étrendhez, és fogyasztható sülve, sózva vagy nyersen. Hozzáadhatók különféle ételekhez, sós és édes ételekhez egészben, őrölve vagy pasztaszerű állagban. Ezenkívül a kesudiót kesudióvaj formájában is élvezheti, és egyszerűen megkenheti a pirítósával, hozzáadhatja a palacsintához, zabpehelyhez vagy parathához. Akár kesudióvajból, pörkölt zabpehelyből, sült gyümölcsökből és mézből vagy zsiradékból energiagolyókat is készíthetsz. A vegánok a kesudióból almaecettel és citromlével keverve vegán krémsajtot készíthetnek. Használhatja sajttorták és egyéb krémsajt alapú desszertek készítéséhez. 13. Megelőzheti a vérrel összefüggő rendellenességeket A szervezetben a rézhiány a vashiány fő forrása, amely vérszegénységhez vezet. A kesudió rendszeres, mértékkel történő fogyasztása hatékonyan növelheti a szervezet rézszintjét, és felveszi a harcot a szabad gyökök ellen, mivel a kesudió rézzel gazdagodik. A túl sok kesudió hátrányai: Az életben mindennek vannak árnyoldalai, és így van ez a túl sok kesudióval is. Néhány lehetséges egészségügyi tényező, amelyet szem előtt kell tartania: • A pörkölt vagy sózott kesudió gyakran nagy mennyiségű olajat vagy sót tartalmaz, ami káros lehet az egészségére. Az optimális előnyök érdekében a kesudiót nyers formában, szárazon pörkölve, olaj és só nélkül érdemes fogyasztani. Tudományosan bizonyított, hogy a kesudió olaj nélküli pörkölése antioxidánsokat bocsát ki, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. • Ha azt fontolgatja, hogy kesudiót ad hozzá bármilyen ételhez, a szakértők azt tanácsolják, hogy egy éjszakán át áztassák be. Ennek az az oka, hogy a kesudió fitátokat tartalmaz, amelyek kihívást jelentenek a szervezet számára az ásványi anyagok és vitaminok kinyerésében. A kesudió áztatása csökkenti a fitáttartalmat és javítja az emészthetőséget. Ezek a kesudió néhány egészségügyi előnyei, valamint néhány figyelembe veendő hátrány.

Megszerezve: 2022-11-27 17:05:30

Legolvasottabb az Indexen

Bookline

 

C-travel ajánlatok

  • Mesés Dubai
    Mesés Dubai Ahol minden luxus megvalósul - építészeti remekek, szórakozási lehetőségek és pihenés - 179.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Utazás paradicsomi tájakra
    Utazás paradicsomi tájakra Egzotikus ajánlatok azoknak, akik télen is a napsütéses, különleges helyeket kedvelik - 119.900 Ft / fő / 7 éjtől
  • Disznótoros mulatozás
    Disznótoros mulatozás 3 nap igazi falusi környezetben, disznótorossal, hurkatöltő versennyel - 26.800 Ft / fő / 2 éjtől
 

Honfoglaló