« 96529 »
Tulaj: mgzsola.hu
Rendelkezés: A kesudió az egyik legkedveltebb olajos mag, hazánkban is. Natúr és sózott változata is közkedvelt, sőt, sokan otthon maguk is készítenek belőle laktózmentes "kesutejet", "kesufölt". Íze enyhén semleges, nem túl karakteres, mégis, szinte eteti magát. Sok értékes ásványi elem, például kálium, réz, cink, magnézium, vas és foszfor valamint C-vitamin, E-vitamin, és B-vitamin (b2 B3 B6) is megtalálható benne. ezeknek köszönhetően, jó hatással van a haj, és köröm növekedésére, a csontok és fogak általános egészségére, ráadásul gazdag antioxidánsokban. És még egy extra: mindezek a hatások akár együttesen, melléktünetek nélkül érvényesülnek, ráadásul, hozzáadott tartósítószerek nélkül! A kesudiót jellemző zsírok háromnegyede telítetlen zsírsav, hasonló az extra szűz olívaolajhoz. A tekintélyes Harvard egyetem egy kutatási eredményében azt említi, hogy kis adagnyi is kifejezetten hasznos a fogyókúra során is, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, ezáltal, bár elsőre kicsit furcsa, de segít a fogyásban. Ennek a magnak a jótékony hatásai nagyrészt szintén megvannak a ritka, de nálunk szintén kapható makadámdióban is. Szóval, egy amolyan igazi " svájci bicska". :-) Fő termőterületei: Közép Amerika, Brazília, (Afrika) Nigéria, Mozambik, (Dél-Kelet-Ázsia) Indonézia, India, Vietnám.
Megszerezve: 2022-06-19 09:09:28