Soha nem kell hazamenni a Facebooktól

2013.10.03. 13:30

Száz évvel ezelőtt még a kétkezi munkásoknak építettek lakónegyedeket a bányászattal vagy nehéziparral foglalkozó cégek, de ma már a nagyra nőtt startupoknak is gondoskodniuk kell a dolgozók lakásáról. A Facebook nem hagyja, hogy a Szilícium-völgy brutálisan növekvő ingatlanárai miatt a mérnököknek lakhatási gondjaik legyenek, maga gondoskodik új lakásokról.

Képernyőfotó 2013-10-03 - 11.23.27 AM.png

A vállalat eddig is híres volt a dolgozóinak adott juttatásokról, de a legújabb terve túlszárnyal minden elképzelést. A cégvezetők bejelentették, hogy egy helyi ingatlanfejlesztő segítségével 394 lakásból álló negyedet húznak fel a Menlo Park-i központ közelében. A Wall Street Journal üzleti napilap úgy tudja, az Anton Menlo névre keresztelt negyed hatvanezer négyzetméteres lesz.

Minden szolgáltatás helyben elérhető lesz, legyen szó akár esti kikapcsolódásról vagy házi kedvencek gondozásáról. Fodrászatot, bringaszervizeket, mosodákat, éttermeket és bankokat is telepítenek a lakóházak tövébe.

Szellemváros 2.0?

Az ingatlanfejlesztés nagyon távol áll a Facebook tevékenységétől, a dolgozók kényelme érdekében mégis kénytelen belevágni a projektbe. A Szilícium-völgyben akkora a kereslet, hogy 2012 utolsó negyedévében 24 százalékkal nőttek az ingatlanárak. Sokaknak még úgy is kényelmetlen lehet a folyamatos ingázás, hogy a sztrádákkal behálózott régióban fél óra perc alatt el lehet jutni szinte bárhová.

original

Sok olyan szellemváros van világszerte, amelyek egykor virágzó iparágak köré épültek, de a bánya kimerülése vagy a gyárak elköltözése miatt az épületek ma már üresen konganak. Ez a veszély a Facebookot nem fenyegeti, mert a közösségi portál csak a dolgozók 10 százalékának biztosít ott lakhelyet. Ráadásul az ingatlanpiaci trendek alapján a Szilícium-völgyben még jó ideig nagyobb lehet a kereslet, mint a kínálat.

Az Anton Menlo lakópark hasonló lesz a Facebook kampuszához, amely az ötletek megosztására és a közös munkára ösztönzi a dolgozókat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM