Gerzson
-3 °C
3 °C

A 3D-re mozdult rá a Sony az IFA-n

2011.09.01. 21:21

Howard Stringer, a Sony Corporation elnök-vezérigazgatója szerint az elkövetkező időszak a Sony életében a 3D élményben rejlő lehetőségek kiteljesítéséről szól majd.

Sony Tablet S
Sony Tablet S

Ennek megfelelően bemutatta azt a terméket, amely a 3D-s élményt minden eddiginél közvetlenebb formában nyújtja: a Head Mounted Display 'Personal 3D Viewer' tulajdonképpen egy fejre szerelhető 3D monitor, látszólag mozivászon méretű virtuális kijelzővel.

A Sony másik legfőbb célja az új korszakban, hogy olyan hálózatot hozzon létre, amely a készülékek és tartalmak világát egymáshoz közel hozva egy új típusú fejlődést jelent. A Consumer Products és a Services Group (CPSG) idén áprilisban történt egyesítésével a Sony meglévő fogyasztói termékei és a hálózati szolgáltatások kerültek egyetlen, közös csoportba a cég történetében először.

Sony Tablet P
Sony Tablet P

Az együttműködés egyik eredménye a Sony Tablet S és P modellek. Az S-nek 9,4 hüvelykes a kijelzője, 16 és 32 GB-os változatban kapható, mindkettőből van wifis és 4G-s is. Kétmagos 1GHz-es Tegra processzorral szerelték fel, SD-kártya-olvasóval. A tableten az Android 3.1 fut.

A P kicsit más, mint a többi tablet, két kijelzője van, öt inchesek, 1024x480 pixeles felbontásúak. A két kijlező egyszerre és külön-külön is tud működni, az egyiket akár billentyűzetté is alakíthatja a felhasználó. A tableten az Android 3.2 fut, két kamerája van az egyik 5 megapixeles. Belső memóriája 4 GB, de ez SD-kártyával bővíthető. Ebben is 1GHz-es Tegra 2 processzor van. A két tablet szeptember végétől kapható Európában majd 479 és 599 euróért.

Ezen kívül bemutatták a Qriocity online szolgáltatást, amely videó-, és zenei tartalmakat kínál, Sony Entertainment Network néven folytatja működését és egyesült, globális hálózati platformként az összes online szolgáltatást elérhetővé teszi egyetlen, hagyományos felhasználói fiókon keresztül.

440x330-p1050589

Bemutatták még az Xperia Arc S mobilt is, mely az Arc kicsit továbbfejlesztett változata. Kicsit erősebb processzor van benne, mint az elődben, de tartja a dizájnt. Processzora tehát 1,4 GHz-es, 3D-s képeket is tud készíteni, legalábbis majdnem 3D-seket, mert némi trükközéssel készülnek ezek. A készüléket októbertől lehet megvenni.