Konrád
8 °C
23 °C

Kristályokkal tért vissza a telefonkagyló

2011.09.02. 10:16
Még fúrók zajától volt hangos a berlini IFA kiállítási területe, amikor a vásárváros egyik eldugott szegletében elkezdődött a ShowStoppers nevű rendezvény. Kiderült, hogy háromezer swarovski kristály nem elég figyelemfelkeltő, és egymillió forintos szemüveggel olyan épületeket láthatunk az utcán, amelyek még nem is léteznek.

Néhány cég már az IFA nulladik napján megmutatta újdonságait a sajtónak, talán attól tartva, hogy nyüzsgő kiállításon a plazmatévére és táblagépre hajtó emberek szemrebbenés nélkül elhúznak a standjuk mellett. Ez biztosan nem lenne így a Native Union esetében, hiszen a cég aranyszínű és kristályokkal kirakott telefonkagylókat árul, amelyek jack dugóval köthetők a mobilra.

DSC 6363

Állítólag Lenny Kravitz is vett egyet, de az extravagáns sztár nem a 3100 kristállyal kirakott modellt választotta, hanem egy szolidabb kinézetűt. Talán az árazást rontották el, a 600 eurós kiegészítő nem elég drága ahhoz, hogy fel lehessen vágni vele a csóróbb haverok előtt.

Pogoplus Mobile
Pogoplus Mobile

Egy vásáron sokkal nehezebb bemutatni az adattárolási vívmányokat, még akkor is, ha azok a mobilok és a tabletek használatát könnyítik meg. A Pogoplug egy apró fekete doboz, amelyet otthon rákötünk a wifi routerre, rádugunk egy usb merevlemezt vagy egy sd-kártyát, és az ezeken tárolt fájlokat bárhol a világban elérjük. A iOS-re vagy Androidra telepített szoftverrel pedig a képeinket rögtön fel is tölthetjük az otthoni tárolóra. Az 59 euróba kerülő Pogoplug segítségével meg is oszthatjuk fájljainkat, emailben küldhetjük el a letöltés linkjét az ismerőseinknek.

Az a jellegtelen fekete műanyag a Seagate adattárolója
Az a jellegtelen fekete műanyag a Seagate adattárolója

Aki nem otthon szeretné tárolni a fájljait, hanem a mobilját, laptopját vagy táblagépét szeretné kibővíteni 500 GB tárhellyel, annak a Seagate nyújt megoldást. A GoFlex Satellite egy 199 eurós hordozható merevlemez, amely saját akkuról 5 órán át működik, és a beleépített wifi hotspottal lehet elérni. Böngészőből tudjuk megtalálni a fájlokat, így gyakorlatilag bármilyen platformmal kompatibilis. Három eszköz képes csatlakozni rá, és a felhasználók egyszerre három különböző full HD filmet lejátszhatnak róla.

Ott volt a bemutatón a Samsung Galaxy Tab 7.7-es változata is, amely pont befér egy farmernagydrág farzsebébe, már a táblagépekre szánt Android Honeycomb fut rajta, és a kijelzője egyszerűen gyönyörű, élénkek a színei és széles szögből látható.

SamsungGalaxy Tab 7.7
SamsungGalaxy Tab 7.7

Az igazán menő geekek persze nem táblagépen néznek filmeket, hanem fejen hordható kijelzőn. A Vuzix STAR 1200 a 3D videolejátszót ötvözi a kiterjesztett valósággal, tehát egyszerre láthatjuk az előttünk lévő valóságos tájat, valamint a kijelző által elé vetített virtuális tárgyakat. Nem hétköznapi eszköz, talán az építészek tudják jól kihasználni, hiszen a helyére vetítve láthatják a tervezett épületeket. A 4200 eurós szemüveg nehéz és nem is túl dizájnos, folyamatosan az volt az érzésem, hogy lecsúszik a fejemről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!