Rekorddal nyitott a CES

2012.01.11. 09:13

A CES-t szervező szervezet, a Consumer Elecronic Association sajtóközleményben tudatta, hogy az idei CES rekordot ért el a show történetében. Az expo 3100 kiállító céget vonultat fel, ennyi még soha nem volt. Tavaly 2865 vállalat bérelt helyet a show-n, idén az előzetes – és ezek szerint óvatos – becslések 2700 kiállítót vártak. A várakozások szerint január 10. és 13. között 140 ezren látogatják majd a Las Vegas-i expót – mivel a látogatók nagy része maga is kiállító, lehet, hogy ezen a téren is új rekord születik.

A kiállítók nagyjából húszezer új terméket mutatnak be, persze ebben benne vannak az új telefontokok és a Távol-Kelet fröcsöntött csodái is, és nem kizárt, hogy a komolyabb kütyük közül a CEA olyanokat is beleszámol, amelyeket pár héttel vagy hónappal ezelőtt már megismerhetett a világ (például a Lumia 800 telefont, ami a CES több előadásának is szereplője volt).

A rekordszámú kiállító 17,1 hektáron terül el (ez csak a nettó kiállítótér, a standok közötti terület nincs beleszámolva), ez nagyjából 30 focipálya területe. A 3100 cég nem is fért el a legnagyobb Las Vegas-i konferenciaközpontban, az LVCC-ben, egy részük a Venetian kaszinóban és a Hiltonban kapott helyet. Tavaly 15,2 hektár elég volt a kiállítóknak.  • Hírek
  • Hírek