Géza
-11 °C
-4 °C

Minifényképező a Nikontól

2013.09.05. 16:04

A Nikon két fényképezőgépet is bejelentett ma, az egyik a cég hagyományait követő gép, a másik azonban teljesen kilóg a sorból, egy aprócska, hitelkárya méretű fényképezőgépről van szó.

A nagy teljesítményű és Nikon Coolpix P7800 nagy fényerejű, 28–200 milliméter f/2,0–4,0 zoom NIKKOR objektívvel, beépített elektronikus keresővel és nagyméretű, hátsó megvilágítású, 12 megapixeles CMOS képérzékelővel rendelkezik. Nagy fényerejű és felbontású, 7,1-szeres zoom NIKKOR objektívjében 2 ED üveg objektívelem is található, hétlamellás írisze pedig jobban elmosott hátteret és szuper élességet kínál. Akár 8 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes és 1080p videókat készít (25 vagy 30 kép/mp).

littlecam
Fotó: Nikon

A Coolpix S02 egy apró fényképezőgép, hosszra kisebb egy hitelkártyánál, persze ez nem igaz a vastagságára, de így is a legkisebbek közül van. A 13 megapixeles CMOS-érzékelő, a 7,3 gigabájtos os belső memória és a háromszoros optikai zoom nem emeli a csúcsgépek közé, de egy teljes értékű kompakt gépnek megfelelő minőséget ad.

Úgy tűnik, a Nikon főleg az éjszaka bulizókat veszi célba a fényképezőgéppel, a bemutató közleményben sokszor említik ugyanis ezt a célcsoportot. A gép elfér a legkisebb táskában is, beépített xenon-vakuja nagyobb teljesítményű a LED-vakuknál és egy bárban is elég fényt ad a jó minőségű képekhez. Éjszakai tájkép módban alacsony ISO beállítás mellett is éles képeket rögzíthet úgy, hogy a gép négy felvételt készít gyors egymásutánban, majd ezeket ötvözi.

Az S02 csak száz gramm, fehér, rózsaszín és fekete színekben lesz kapható szeptembertől. Ára 180 dollár, vagyis nagyjából 41 ezer forint lesz.