Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Milyen mobilt vesz idén?

2014.02.22. 09:09

Az állatorvosoktól a zsidókig mindennek és mindenkinek van világkongresszusa, de ahogy az élet egyéb területein is, a legnagyobb izgalmakat középtájt kell keresni. Az elektronikai iparban ez egészen pontosan az M betűnél van, a barcelonai Mobil Világkongresszus a világ egyik legfontosabb technológiai eseménye. Az itt bemutatott mobilokból évente másfél milliárd darabot adnak el, a hálózati technológiák pedig több mint hatmilliárd ember ember életére vannak közvetlen hatással. Nézzük, hogy idén mire számíthatunk!

Huawei: A hazánkban is nagyon aktív kínai gyártó vasárnap kora délután tart a sajtótájékoztatót, és a legfrissebb pletykák szerint okosórát fog bemutatni. Az okosóra nem olyan bonyolult eszköz, amit ne tudna bármely gyártó összerakni, de egyelőre senkinek sem sikerült összeraknia a tökéletes kiegészítőt.

Samsung: Ha nem a Huawei, akkor majd a dél-koreai Samsung tesz (még egy) próbát az okosórával. A hétfő esti Unpacked rendezvényen állítólag egy Tizen operációs rendszert futtató Galaxy Gear órával, és a sokak által várt Galaxy S5 okostelefonnal áll elő a piacvezető mobilgyártó. Az utóbbiban ujjlenyomat-olvasó és 64 bites processzor lehet.

Lenovo: Ez a következő kínai gyártó, amely megpróbálja bevenni az európai piacokat. A Lenovo részben azért vette meg a Motorolát, hogy védje a seggét a mobiliparban dúló szabadalmi háborúban. Vannak ugyanis olyan összetevők, amelyek nem egészen kompatibilisek a nyugati országokkal, ahol komolyan veszik a szabadalmak védelmét. A Lenovóról tudjuk, hogy erősíti az európai jelenlétét, úgyhogy most már érdemes odafigyelni, hogy mivel áll elő.

Nokia: Már nem számítunk óriási meglepetésre azután, hogy lelepleződött a Microsofttal szövetkező cég androidos telefonja, amiből állítólag a komáromi gyárban is van néhány. Azt egészen biztosan tudjuk, hogy a magyar mobilszolgáltatóknál már járt a készülék. A kiállításon le fogunk ülni a Nokia egyik magasabb beosztású vezetőjével, hogy kifaggassuk, mire jó ez az egész.

LG: Már bemutatott öt új telefont, a G Pro 2-t, a G2 Minit, az L90-et és az L40-et, és ezeket végre élőben is meg tudjuk majd nézni. És még mást is, ha az LG még tartogat bejelentéseket a show idejére.

HTC: Nagyon titkolózik. Állítólag egy okosórát hoz a kiállításra, de a jól értesültek azt mondják, hogy azt csak mobilszolgáltatóknak fogja megmutatni.

Acer: Ők lesznek az elsők, akik vasárnap sajtótájékoztatót tartanak, úgyhogy igazán nem kell sokat várni az új kütyükre. Ráadásul csak a fényképezőt kell készenlétbe állítani, mert már sok minden kiderült. Az Acer Liquid E3-nak hajlított háza, 4,7 hüvelykes kijelzője és 13 megapixeles kamerája lesz.

Úristen, Mark Zuckerberg a városban van!

Ha meglátjuk az utcán kóborolni a Facebook vezérigazgatóját, mindenképpen az arcába mászunk majd egy kamerával. Legalább annyit megkérdeznénk tőle, hogy az összes menő B betűs európai város megvolt-e neki. Az nem kérdéses, hogy mit keres itt a Szilícium-völgy ifjú titánja: a Facebook egyre inkább mobilipar cég, amit a napokben a WhatsApp felvásárlásával is megerősített. Csak nehogy összetűzésbe keveredjen a távközlési cégekkel, akiknek a bizniszét igencsak elrontják az online üzenetküldő appok.

Maradjanak velünk, és szállítjuk a híreket!