Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Festménybe illő videojátékok

2014.06.11. 21:57

Az E3-on 2004 óta rendezik meg az Into the Pixel című versenyt és kiállítást, ami egyre rangosabb eseménynek számít a videojátékok grafikusai között. A tárlatra koncepciórajzokat, illusztrációkat lehet nevezni, a legjobbakról egy válogatott szakmai zsűri dönt.

A zsűrit pedig csak részben adja a videojátékos szakma; múzeumi kurátorok, művészeti vezetők, tanárok is döntenek a legjobb képekről azt is figyelembe véve, hogy melyik mutatna igazán jól egy otthon, vagy akár egy kortárs múzeum falán.

A nyertes művek általában kivétel nélkül gyönyörű alkotások, kész digitális festmények, és ebben a kategóriában nagyjából egyforma eséllyel indul nagy költségvetésű játék és olcsó indie alkotás, ügyes grafikusok mindenhol vannak. Idén is jól megfért egymás mellett a Destiny szörnyvadászata a Luftrausers pilótájával, a Rayman Legends aranyos főhősei a The Banner Saga poszterével. A képek a fenti galériában megtekinthetők, a korábbi évek nyertesei pedig az Into the Pixel honlapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?