Valér
-2 °C
0 °C

Megérkeztek az értelmesebb okosórák

2015.01.05. 12:35

A világ leggazdagabb cégei kínlódva küzdenek, hogy összerakjanak egy jó okosórát, amivel annyit sikerült elérniük, hogy néhány kisebb cég pillanatok alatt a porba alázza őket.

A Withings a CES-e mutatta be a teljesen hagyományos kinézetű Activité órákat, melyeken csak számlapot és mutatókat látunk, nincs rajtuk digitális kijelző. Valószínűleg éppen ennek köszönhető, hogy 8 hónapon át működnek akkuról. 

sajtokep

Miközben magáról az óráról csak az időt tudjuk leolvasni, ha összekötjük bluetooth-on egy iOS-es telefonnal, az alvásunkról, napi mozgásunkól, lépéseinkről és az úszóteljesíményünkről is kapunk információkat.

Az Activité drágábbik változata 450 dollárba kerül, és egy kicsit elegánsabb is, mint a Pop, amit már 150 dollárért megkapunk. Mindkét óra 30 méterig vízálló.

Kompromisszum nélkül

Mit tehet az az ember, aki rajong az antik ékszerekért, ezen belül is a milliós karórákért, de nem akar lemaradni a technológiai forradalomról sem? Bár a Montblanc nem a CES-en mutatta be a megoldását, a január elsején kiadott közleménye mellett nem mehetünk el szó nélkül.

montblanc-estrap-970x0

A luxusipari cég egy okospántot fejlesztett ki, amivel a teljesen hagyományos órákat tudjuk okosítani. A szíjba befűzött parányi OLED kijelző 128×36 pixelen közöl velünk fontos információkat, például az emailek és sms-ek érkezéséről, és ezen kívül a mozgásunkat is nyomon követi, nehogy eltunyuljunk.

A pánt körülbelül 300 dollárba kerül, amennyiért más gyártóktól komplett okosórát kapunk. Mégis, egészen tűrhetőnek mondható az ára, hiszen ezt csupán kiegészítőnek szánták a Montblanc Timewalker Urban Speed karórához, aminek az ára 3600 euróról indul.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!