Ételhordóból merít ihletet a pécéipar

2015.01.06. 18:14

Ebből azonnal vegyünk egyet! - kiáltott fel Hancu a HP Stream Mini PC láttán, de fél percen belül megkapta a leoltást, hogy ilyen műanyag dobozba az ember legfeljebb csipszet rak, nem csipeket.

hp-stream

Persze 180 dollárért ne számítsunk óriási csodákra. A gépben Celeron 2957U processzor, 2 GB RAM és egy 32 GB-os háttértár van, Windows for Bing fut rajta, tehát ez leginkább a Chrome PC-k versenytársa lesz. De legalább jól néz ki.

A pc-gyártók mérnökei valószínűleg túl sokszor ebédelnek házhozszállítással, mert a Lenovo moduláris kiegészítői is az ételhordó edényekre emlékeztetnek, csak éppen azok többfogásos vacsorához készültek:

 A Thinkpad Stack önmagában nem használható, ezek irodai kiegészítők a Lenovo laptopjaihoz. Van a készletben terabájtos usb háttértár, kétwattos hangszóró beépített zajszűrővel és mikrofonnal a kihangosított telefonáláshoz, 10 000 mAh-ás külső akku, valamint egy wifi hotspot is. A Lenovo CES-en bemutatott gépei megkapták az Intel ötödik generációs Broadwell lapkáit, melyeknek jobbak a grafikus képességeik és kímélik az akkut.

Szépen megtollasodtak

A Lenovónak másik izgalmas terméke a Yoga Tablet 2 with AnyPen, ami egy tök átlagosnak tűnő gép harmatgyenge Atom processzorral, 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel. De állítólag 15 órát működik akkuról, és a kijelzőjére BÁRMILYEN golyóstollal tudunk írni. Ez elég már úgy is meredeknek tűnik, ha a kerületi szépíróbajnok kezébe kerül a gép, de egy kisgyerek tutira elkezdené mély árkokkal bekeretezni a Windows 8 csempéit, és utána még kis színezné azokat filccel.

lenovo-yoga-tablet-2-8-windows

Kicsit biztonságosabbnak tűnnek a Toshiba CES-en bemutatott Encore 2 Write tabletjei, melyek kijelzőjére Wacom Feel technológiával kell rajzolni. Ez 2048 fokozatban érzékeli a nyomást, és a helyszíni beszámolók alapján elég gyorsan reagál a tollvonásokra.

Encore2-WT10P-A264-Write-600-05

Az Asusnál egyértelműen a ZenFone 2 a császár: az 5,5 colos full HD kijelző mögött 2,3 GHz-es, négymagos és 64 bites Intel Atom processzor van 4 GB (!!!) RAM-mal. Ezzel meg is van a következő jelöltünk arra a tesztre, amelyben telefonnal próbáljuk helyettesíteni az asztali számítógépet. (feltéve, hogy hazánkba nem a 2 GB-os változatot hozzák be).

Screen Shot 2015-01-06 at 5.14.07 PM.png

Végül egy utolsó kép, de csak hogy lássák, miért tartjuk néha unalmasnak a pc-ipart. Íme egy vállalati júzereknek szánt termékportfólió, ami valószínűleg tök ugyanígy nézett ki tavalyelőtt és öt évvel ezelőtt is: 

hp-workstation-family-780x263


  • Hírek
  • Lakáshitel