Diána
12 °C
21 °C

A CES magyar hangja: Négyesi Ameria Anna

2015.01.09. 11:18

Kit érdekel, hogy milyen processzorokat mutatott be az Intel a CES-en, ha a vállalat standján egy magyar énekesnő szórakoztatja a közönséget? A vegasi techshow általános hangzavarából az Intelnél gyakran kristályosodott ki némi szigorúan monoton tánczene, amit a magyar Négyesi Anna, művésznevén Ameria szolgáltatott. Ameria egy éve költözött ki Los Angelesbe, most énekes-dalszerző-produckerként dolgozik, és az Intel őt kérte föl, hogy promótálja a cég új szoftverét, a Stagelightot. (Illetve egész pontosan az Intel Ameria producerét, Justin Lassent kérte meg, ő kérte meg aztán Annát. Mellette egyébként egy másik hölgy, Lindsay Cuff is reprezentál a standon.)

photo1

A Stagelight egy olcsó zeneszerkesztő szoftver; a kiválasztott verziótól függően 5, 10 vagy 15 dollárt fizethetünk érte. Kapható a Linkin Park és Timbaland nevével fémjelzett kiadásban is, attól függően, hogy milyen hangmintákat szeretnénk hozzá. Ameria szerint piszok gyorsan lehet vele dolgozni: az Intel technikusai azt is bemutatták, hogy rakható össze egy dal minimális idő alatt. A program az austini Open Labs terméke. 

Ameria életét és munkásságát egyébként ezen a Tumblr-en és ezen az Instagramon lehet követni. Igazából nem vagyunk meglepve, hogy magyarok bukkannak fel az Intelnél, hiszen a cég társalapítója és volt igazgatója, Gróf András is magyar.