Árpád
-2 °C
4 °C

A CES magyar hangja: Négyesi Ameria Anna

2015.01.09. 11:18

Kit érdekel, hogy milyen processzorokat mutatott be az Intel a CES-en, ha a vállalat standján egy magyar énekesnő szórakoztatja a közönséget? A vegasi techshow általános hangzavarából az Intelnél gyakran kristályosodott ki némi szigorúan monoton tánczene, amit a magyar Négyesi Anna, művésznevén Ameria szolgáltatott. Ameria egy éve költözött ki Los Angelesbe, most énekes-dalszerző-produckerként dolgozik, és az Intel őt kérte föl, hogy promótálja a cég új szoftverét, a Stagelightot. (Illetve egész pontosan az Intel Ameria producerét, Justin Lassent kérte meg, ő kérte meg aztán Annát. Mellette egyébként egy másik hölgy, Lindsay Cuff is reprezentál a standon.)

photo1

A Stagelight egy olcsó zeneszerkesztő szoftver; a kiválasztott verziótól függően 5, 10 vagy 15 dollárt fizethetünk érte. Kapható a Linkin Park és Timbaland nevével fémjelzett kiadásban is, attól függően, hogy milyen hangmintákat szeretnénk hozzá. Ameria szerint piszok gyorsan lehet vele dolgozni: az Intel technikusai azt is bemutatták, hogy rakható össze egy dal minimális idő alatt. A program az austini Open Labs terméke. 

Ameria életét és munkásságát egyébként ezen a Tumblr-en és ezen az Instagramon lehet követni. Igazából nem vagyunk meglepve, hogy magyarok bukkannak fel az Intelnél, hiszen a cég társalapítója és volt igazgatója, Gróf András is magyar. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?