Emőke
-4 °C
9 °C

Letépem a lábad és a fejedbe szúrom

2015.06.15. 09:34

A Bethesda egyike a legsikeresebb videojátékokat kiadó cégeknek, és ezt magyar idő szerint vasárnap éjjel is bizonyították a Los Angelesben tartott E3-as sajtótájékoztatójukon.

A közönség most először láthatott hosszabb részleteket az új Doomból. A játékban az elődökben megszokott pörgős akció vegyül majd a szintén nem túl meglepő mennyiségű vérrel és belső szervekkel. A közönség egy emberként röhögött és ujjongott, ahogy a kivetítőn egyre több és durvább lehetőség jelent meg, a szerkesztőség kedvence egyértelműen a saját, leszakított lábával átszúrt fejű lény volt (meg persze a láncfűrész).

A sajtótájékoztatón bemutatták a pár órával korábban véletlenül kiszivárgott Dishonored 2-t. Az első részt kritikusok szerették, az értékelések megoszlottak a "hát, jó" és a "legjobb játék valaha" között. Úgy tűnik, a brand eladásai egy folytatáshoz is elég erősek voltak, az alapok maradnak, szerepjátékba oltott lövöldözés ésvagy lopakodás egy furcsa világban.

A legtöbb figyelmet a Doom mellett egyértelműen a Fallout 4 kapta. A posztapokaliptikus játék Bostonba vezet majd minket, 200 évvel az atomháború után lépünk majd ki a 111-es légópince ajtaján. Az ígéretek szerint elképesztően részletes játékot kapunk majd, amiben a teljesen szabad kezet kapunk abban, hogy merre megyünk és mit csinálunk. Lesz lehetőség fegyverkészítésre és építkezésre is, de a november 10-én megjelenő játékban saját kutyánk is lehet majd (a sorozatot ismerők persze ezen egy kicsit sem lepődnek meg).

A játék gyűjtői változatához jár majd egy Pip-boy is, ez a játékban is szereplő csuklószámítógép valós változata, már amennyire egy csuklóra csatolható, speciális mobiltartó csuklószámítógépnek mondható. Ennél fontosabb, hogy a Bethesda mobiltelefonos játékot is kiad a Fallout-világ szerelmeseinek: a Fallout Shelter című játékban egy menedékhely vezetőjének szerepét ölthetjük magunkra, hogy az ott élők sorsát igazgassuk. Iphone-ra már most letölthető a játék, Androidon a hónap végéig jelenik majd meg. A sajtótájékoztató teljes hosszában is megnézhető az alábbi videóban: