Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Unalmas és nyúlós a pécé jövője

2015.06.17. 09:01

Három órás, vontatott, minden feszességet nélkülöző bemutató lett az E3 történelmének első PC Gaming Show-ja, ami a nevének megfelelően a pécés játékok közeljövőjét mutatta be. Eseménytelennek nem neveznénk, és nem is volt olyan kellemetlen élmény, mint a Nintendo sajtótájékoztatója, de azért ennél többet vártunk.

A legnagyobb probléma az volt, hogy a puskapor nagy részét már ellőtték a kiadók a korábbi sajtótájékoztatókon. Volt szó a Fallout 4-ről, a Deus Ex: Mankind Dividedről, a Giganticről és az Ionról is, de ezeknél leginkább csak megismételték azt, amit már eddig is megtudtunk vagy láttunk az E3 első néhány napján. Vagy mondhatnánk az Arma III új kiegészítőjéről levetített filmet is. Aki nem tudja, az a filmet látva talán meglepődik majd, hogy az alábbi videó nem egy turistaszimulátort mutat be, hanem az egyik legélethűbbnek mondott taktikai-lövöldözős játékot.

Igazán új dolgokat kevesen hoztak. A show egy adott pontján a Blizzard is megjelent, ők a Heroes of the Storm című játékukról beszéltek, illetve arról, hogy a Diablóból jönnek vendégszerepelni a játék új hősei.

A szakportálok közül sokan a legnagyobb horderejű bejelentésnek azt tartják, hogy a No Man's Sky című játék fejlesztői bejelentették, hogy a még mindig egészen elképesztőnek tűnő program pécés változata az eredetileg priorizált PS4-es változattal egyszerre jelenik majd meg.

Természetesen három órába ennél sokkal több is belefért (a Truck Simulator amerikai térképeket is kap, akár 4K-s felbontáson is fut majd az újra kiadott Gears of War), de összességében elég szomorúak lennénk, ha ennyit nyújtana csak a pécés platform. Érdekes, hogy a Valve meg sem jelent a színpadon, ez nagyjából mindent elmond a korábbi években felfújt lufikról, a Steam OS-ről és a Steam Machine-ekről. A Microsoft ugyan részt vett a konferencián, de kis túlzással csak azt jelentették be, hogy a Windows 10 és a DirectX 12 milyen közel hozza majd egymáshoz a pécét és az Xbox One-t. Valaki szólhatna már nekik, hogy nem ez a jó irány.