Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Már szeptemberben jöhet a Windows 7

2009.02.26. 13:40 Módosítva: 2009.02.26. 13:49
Iparági pletykák szerint közel fél évvel hozhatja előre a Vista-utód premierjét a Microsoft. A cég részvényárfolyama 11 éves mélyponton áll.

Akár szeptemberben megjelenhet a Windows 7 – lebegtette meg egy konferencián a tajvani Compal számítógépgyártó cég vezetője, Ray Chen. A Compal az Acer és a HP számára gyárt laptopokat, így aránylag közel van a tűzhöz a notebookokra előre telepített operációs rendszerek miatt. Az ilyen cégeket a gyártás tervezése miatt a Microsoft jó előre ellátja nem publikus információkkal is az operációs rendszer megjelenésével kapcsolatban.

Mr. Chen szerint az eredetileg 2010 elejére tervezett megjelenést akár kora őszre is előrehozhatja a Microsoft, olyan állapotban van már a rendszer. Ez a terv egybevág azzal a pletykával, ami szerint áprilisban jelenik meg a Windows 7 utolsó nyilvános tesztverziója, az RC (release candidate, azaz végleges kiadásra ajánlott) változat. A nyár elvileg éppen elég lenne a végső hibajavításokra, az egyes nyelvi verziók és dokumentációk elkészítésére, és a tömeggyártásra. Szintén illeszkedik a szeptemberi megjelenés elméletébe az, hogy az eddig kiadott bétaverziók augusztusig használhatók.

A Windows 7-nek továbbra sincs hivatalos megjelenési dátuma, de az általánosan elfogadott tipp 2009 végéről szólt. Szakértők szerint nem lenne meglepő, ha a Microsoft siettetné az eddig talán legpozitívabb várakozással övezett Windows-verzió piacra dobását: a Vista egyre kevésbé fogy, a cég asztali gépekre szánt szoftverekből származó bevétele a legutóbbi negyedévben 8 százalékkal csökkent. Bár a vállalat nyereséges (4,17 milliárd dolláros profittal zárták a negyedévet), a válság érezteti hatását, 5000 alkalmazottat építenek le, miközben a cég részvényárfolyama 17 dollár alá csökkent. Ilyen mélyen 11 éve nem járt az árfolyam.  • Vennék
  • Hírek