Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

Már október végén elérhető lesz a Windows 7

2009.05.04. 11:35 Módosítva: 2009.05.04. 11:37
Az Acer kiszivárogtatta, hogy mikortól fogják Win 7-tel árusítani gépeiket, és ezek szerint nem várják meg az év végi kereskedelmi szezont.

A Microsoft új operációs rendszere, a Windows 7 megjelenési dátumát illetően számtalan találgatás látott már napvilágot, a legvalószínűbbnek eddig az tűnt, hogy a gyorsított tesztelési ütemnek köszönhetően a decemberi ünnepi vásárlási szezonra már kapható lesz a szoftver. Múlt hét végén azonban újabb információ látott napvilágot, mivel több más szaklappal együtt a Pocket-Lint is úgy értesült az Acer nagy-britanniai képviselőjétől, Bobby Watkinstól, hogy már október 23-ától hozzájuthatnak a vásárlók a Windows 7-hez – írja az IT café.

Watkins nyilatkozatából úgy tűnik, tervezik, hogy elindítanak egy olyan frissítési kampányt, melyről már tavaly is beszámoltak jól értesült források. Ha a Microsoft is beleegyezik, akkor egy 30 napig tartó akciós időszakban bizonyos, Vistával telepített új számítógépekhez a vásárlók ingyenes frissítésként kapnák meg a Win 7-et. Az Acer azt is megerősítette, hogy akik egy meghatározott típusú új Acer számítógépet vásárolnak (az „all-in-one” Z5600 PC)-t, már a Windows 7-et kapják operációs rendszerként. Ezeket a számítógépeket, melyeket szeptembertől szállítanak tesztelésre a boltokba, úgy állítják össze, hogy optimálisan ki tudja majd használni a Win 7 adottságait. Watkins közleményét megerősítette Massimo D'Angelo, az Acer európai alelnöke is.

A Computerworld elemzője szerint, ha összevetjük az eddigi windowsok kiadási ritmusát, akkor akár még korábban is kész lehet a végleges verzió, de az értesüléseket a Microsoft nem kívánta kommentálni. A Windows 7 kiadásra jelölt (RC) változata május 5-étől, keddtől letölthető a nagyközönség számára, e verzió egy éven át használható legálisan. Ugyanakkor a szokásos eljárás szerint az MSDN és a TechNet előfizetői már április 30. óta hozzáférhettek a programhoz – a hírek szerint akkora volt az érdeklődés, hogy a Microsoft szerverei nem bírták a terhelést, és átmenetileg elérhetetlenné váltak.