Ida
5 °C
7 °C

A Windows 7-kompatibilitást vizsgálja a program

2009.06.24. 07:18
Nemsokára megérkezik a Microsoft új operációs rendszere, sok cég nem tudja még, hogy érdemes-e átállnia. A redmondi cég ezért olyan eszközt adott ki, ami átvizsgálja a számítógépeket, és megmondja, hogy mi a helyzet.

A Microsoft Assessment and Planning Tookit 4.0 béta-verziójának segítségével a vállalatok kényelmesen ellenőrizhetik, megfelel-e informatikai rendszerük egyebek a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 által támasztott hardverkövetelményeknek, írta meg az ITcafé.

A szoftvereszköz akár 100 ezer hálózatba kötött számítógép feltérképezésére is képes, mégpedig kliensoldali telepítés nélkül – vagyis az alkalmazást nem szükséges minden egyes pc-re installálni az elemzés sikeres lefolytatásához, így a cég értékes munkaórákat spórolhatnak meg.

A program képes részletesen felmérni a hálózati számítógépeket és azok erőforrásait, majd az elvégzett kalkulációk alapján jelentést készít az informatikai infrastruktúráról. A kinyert információhalmazt grafikus formában jeleníti meg a szoftver, ami emellett szervermigrációs- és konszolidációs tanácsokkal, valamint energiatakarékossági és biztonsági javaslatokkal is szolgál.

A Microsoft június másodikán jelentette be hivatalosan a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 megjelenési dátumait: mindkét termék piaci bevezetése október 22-én kezdődik meg.