Ivó, Milán
EUR 383,77 Ft
USD 365,58 Ft
6 °C
26 °C

Steve Ballmer kineveti a Google operációs rendszerét

2009.07.15. 11:10 Módosítva: 2009.07.15. 11:10
Ballmer szerint egy vicc a Chrome OS, és a Google-nél értelmetlen módon fejlesztenek két operációs rendszert egyszerre.

A Microsoft eddig nem igazán reagált még a Google operációs rendszerének bejelentésére, pedig a Chrome OS egyenesen a cég legfontosabb üzletága, a Windows ellen irányul. Steve Ballmer vezérigazgató, aki Bill Gates leköszönése óta vezeti a céget, most megtörte a csendet, és egy New Orleans-i konferencián beszélt a nagy vetélytárs rendszeréről, a közönség kérdéseire reagálva.

Ballmer érdekesnek nevezte a Chrome OS ötletét, és többször megnevettette a közönséget a Google-ön való gúnyolódással. Főként azon viccelődött, hogy a Google két külön operációs rendszeren dolgozik: a mobiltelefonokra és már mobil eszközökre szánt Androidon, és a főleg kisebb teljesítményű, netezésre használt pécékre optimalizált Chrome OS-en. "Nem tudom, mi lehet ezeknek a srácoknak a fejében, de amikor én legutóbb megkérdeztem, még úgy volt, hogy az embernek elég egy operációs rendszer a gépére" - mondta a Microsoft-vezér.

A cég persze nem veszi ennyire könnyedén a Google fenyegetését, és ugyanazt a stratégiát követi, mint a Google a Chrome OS-sel: a saját pályáján támadja a konkurenciát. A Bing kereső néhány hét alatt megvetette a lábát a keresőpiacon, nemrég pedig bejelentették hogy az ingyenes online irodai programok (ahol a Google Docs most az egyeduralkodó) piacára is belépnek a következő Office online verziójával.

Ballmertől egyébként nem idegen a konkurencia kinevetése, bár ez a taktika néha csúnyán visszaüt. Legutóbb az iPhone-ból csinált viccet, az árán gúnyolódva, aztán Apple telefonja mégis fenekestül forgatta fel az okostelefonok világát. A tőzsdét sem hatotta meg Ballmer, az interneten is közvetített beszéd után a Microsoft részvényárfolyama 15 centet esett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek