Árpád
-2 °C
3 °C

Egy alkalmazottja szerint a Microsoft a Mac OS-t másolta a Windows 7-tel

2009.11.13. 11:18
A Microsoft egyik alkalmazottja szerint a Windows 7 tervezése során a Mac-látványt és a Mac-érzést igyekeztek átemelni asz operációs rendszerbe. Kollégái azóta is magyarázzák, hogy valójában nem úgy gondolta.

Simon Aldous, a Microsoft partnerkapcsolati menedzsere a PCR nevű brit szaklapnak adott interjújában olyasmit mondott a Windows 7 grafikus felhasználói felületével kapcsolatban, amit az online folklór évek óta tényként kezel, de egy Microsoft-alkalmazott szájából elég különösen hangzik.

Aldous arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy a Windows 7 elődeinél valóban sokkal hatékonyabb operációs rendszer-e a különféle alkalmazási lehetőségek szemszögéből nézve. Felvezetésként egy kicsit beszélt a Windows 7 és a Vista kapcsolatáról, kiemelve, hogy az új platform lényegében a Vista újabb változataként értelmezhető.

Majd így folytatta: „Az emberek szörnyen sokat beszélnek az Apple Macintosh-sal kapcsolatban arról, hogy az operációs rendszer fantasztikus, látványos és könnyen használható. Függetlenül attól, hogy a hagyományos vagy az érintőképernyős változatról beszélünk, a Windows 7-tel grafikai szemszögből nézve megpróbáltuk megteremteni a Mac-látványt, a Mac-érzést. Jelentősen továbbfejlesztettük a grafikus felületet, ugyanakkor mindent a Vista-magra építettünk fel, amely sokkal stabilabb a jelenlegi Mac platformnál.”

A könnyen félreérthető szöveget tartalmazó interjút Brandon LeBlanc a cég egyik vezető kommunikációs menedzsere, és a hivatalos Windows-blog írója tette helyre. „Egy pontatlan idézet kering a világhálón a Windows 7 eredeti tervezésével kapcsolatban, arról, hogy a látványt és az érzést valóban a Mac OS X-től kölcsönöztük-e. Sajnos ezek a szavak egy olyan Microsoft-alkalmazott szájából hangzottak el, aki a Windows 7 semmiféle tervezési folyamatában nem vett részt. Nehezen mondom ezt a mi emberünkről, de pontatlanságokat közöl és tájékozatlan ebben az ügyben.”

Mindez persze nem zavarja az online közvéleményt abban, hogy mostantól a világ végéig azon csámcsogjon, hogy a Microsoft bevallotta, hogy az Apple-től lop, és árgus szemek figyeljék, hogy Aldoust kirúgják-e a szerencsétlen nyilatkozat miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?