Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Nem lett érmünk a videojáték-vb-n

2009.11.14. 12:06
Érmet remélt a magyar csapat, de játékosainknak még a legjobb tizenhatba sem sikerült bejutniuk a World Cyber Games idei döntőjén.

A World Cyber Games (WCG) a legrangosabb videojáték-verseny, ahol a világ több tucat országának legjobb játékosai mérik össze tudásukat. A WCG-n a rendezvény 2001-es indulása óta részt vesz Magyarország is, az utóbbi években Starcraftben, Warcraft III-ban, valamint a Command & Conquer, a FIFA és a Guitar Hero sorozat aktuális részeiben indítottunk játékosokat a bajnokságon.

A WCG főszponzora, a Samsung úgy döntött, hogy idén csak FIFA 09-játékosokat visz ki Magyarországról a kínai Csengduban megrendezett döntőre – ennek részben anyagi okai voltak, részben az, hogy a magyarok szerettek volna éremmel hazatérni (ilyenre még nem volt példa korábban), és a FIFA-játékosaink tűntek a legesélyesebbnek. Az október 31-én megrendezett Budapest Game Show-n bonyolították le a magyar előválogatót, Mokos „Mokosg” Gábor, Császár „Csaszi” Roland és Tóta „Gabu” Gábor mehettek a világbajnokságra.

A november 11-15. között megrendezett idei WCG-döntőn azonban nemhogy érmet nem tudtunk szerezni, de a három játékos a legjobb tizenhatba sem került be (igaz, ez Csaszinál csak egy hajszálon múlott). A nagydöntőt vasárnap játssza két német játékos.

2010-ben Los Angelesben rendezik majd meg a WCG-döntőt. Mivel oda sem olcsóbb a repülőjegy, mint Kínába (és a versenynek komoly regisztrációs díja is van), elképzelhető, hogy jövőre sem indítunk játékost a korábban megszokott versenyszámokban.