Aliz
6 °C
14 °C

Nem lett érmünk a videojáték-vb-n

2009.11.14. 12:06
Érmet remélt a magyar csapat, de játékosainknak még a legjobb tizenhatba sem sikerült bejutniuk a World Cyber Games idei döntőjén.

A World Cyber Games (WCG) a legrangosabb videojáték-verseny, ahol a világ több tucat országának legjobb játékosai mérik össze tudásukat. A WCG-n a rendezvény 2001-es indulása óta részt vesz Magyarország is, az utóbbi években Starcraftben, Warcraft III-ban, valamint a Command & Conquer, a FIFA és a Guitar Hero sorozat aktuális részeiben indítottunk játékosokat a bajnokságon.

A WCG főszponzora, a Samsung úgy döntött, hogy idén csak FIFA 09-játékosokat visz ki Magyarországról a kínai Csengduban megrendezett döntőre – ennek részben anyagi okai voltak, részben az, hogy a magyarok szerettek volna éremmel hazatérni (ilyenre még nem volt példa korábban), és a FIFA-játékosaink tűntek a legesélyesebbnek. Az október 31-én megrendezett Budapest Game Show-n bonyolították le a magyar előválogatót, Mokos „Mokosg” Gábor, Császár „Csaszi” Roland és Tóta „Gabu” Gábor mehettek a világbajnokságra.

A november 11-15. között megrendezett idei WCG-döntőn azonban nemhogy érmet nem tudtunk szerezni, de a három játékos a legjobb tizenhatba sem került be (igaz, ez Csaszinál csak egy hajszálon múlott). A nagydöntőt vasárnap játssza két német játékos.

2010-ben Los Angelesben rendezik majd meg a WCG-döntőt. Mivel oda sem olcsóbb a repülőjegy, mint Kínába (és a versenynek komoly regisztrációs díja is van), elképzelhető, hogy jövőre sem indítunk játékost a korábban megszokott versenyszámokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?