Judit
2 °C
7 °C

Toborozzák a Windows 8 fejlesztőcsapatát

2009.11.16. 08:43
A cég egyelőre természetesen még titkolózik, de a figyelem lassanként a következő operációs rendszerre irányul.

Éles szemű bloggerek már a tavasszal felfedezték a Microsoft álláshirdető oldalán, hogy az akkor még a kiadásra jelölt verzió előtt álló Windows 7 munkálatai közben a vállalat már elindította a következő operációs rendszer, a jobb híján egyelőre Windows 8-nak elnevezett OS fejlesztési munkálatait, legalábbis a projektcsapat toborzását.

Az erről szóló híradások aztán nem folytatódtak, ám a Windows 7 most már a piacon van, így várható volt, hogy lassanként elkezdődik az össznépi játék, mely már a jövővel, a továbblépéssel foglalkozik, és már számtalan, többségében komolytalan Windows 8-as oldal található az interneten. A legújabb hír ezzel kapcsolatban újra egy (most már nem látható) álláshirdetés, melyben a cég legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező szakembereket keres a Windows 8 fejlesztésére, és vélhetően már nem az alapkoncepció kidolgozására kívánják őket alkalmazni.

Az új rendszer koncepciójáról elképesztően kevés információ szivárgott még ki, a legtöbbet Robert Morgannek, a Microsoft állítólagos munkatársának a LinkedInen olvasható bejegyzéséből lehetett megtudni. E szerint a meglehetősen gyanús forrás szerint ők egy 128 bites architektúrán dolgoznak, mely kompatibilis lesz a Windows 8 kernelével, illetve a Windows 9-cel.

Steve Ballmer, a vállalat vezetője szűkszavú nyilatkozataiból az derült ki, hogy a Windows 8 (akárhogy is hívják akkor majd) legkorábban 2012-ben jelenhet meg, míg a Windows 9 koncepciójáról leghamarabb jövőre árulhatnak el részleteket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?