Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Már az Office 15 készül a Microsoftnál

2009.12.11. 11:40
Fél évvel a 2010-es verzió megjelenése előtt már elkezdték a következő Office-on a munkát a Microsoft programozói. Elemzők szerint a nagy sietség oka az lehet, hogy nehogy lekéssék vele a Windows 8 premierjét.

A Microsoft programozóinak hivatalos blogjában árulta el az egyik fejlesztő, hogy elkezdődött a munka az Office 15-ön. Az irodai programcsomag előző, 2010-es verziója nem készült el az eredetileg tervezett időpontra, így lekéste a Windows 7 premierjét is, és még nagyjából fél évig nem is fog megjelenni. Ettől függetlenül már elkezdték tervezni a következő változatot, amiről sok részletet egyelőre nem árulnak el a programozók, csak annyit, hogy az SQL-szerverek és az Access adatbázisok támogatására szeretnének jobban ráfeküdni.

A blogbejegyzésben arra bátorítanak mindenkit, hogy írják meg a fejlesztőcsapatnak, milyennek szeretnék a következő Wordöt, Excelt és a csomag többi tagját.

Az Ars Technica tippje szerint az új Office legkorábban 2013 második felére készülhet el, erre utal, hogy a 2003-as óta nagyjából egyenletesen, három, három és fél évente jelentkezik új kiadással a Microsoft. A cég szempontjából viszont logikusabb lenne a 2012-ben esedékes Windows 8-cal együtt kiadni a csomagot, ahogy 2007-ben a Vistát és az Office 2007-et.

Egy füst alatt rögtön azt is bejelentették a fejlesztők, hogy az Office 2010 bétáját két hét alatt több mint egymillióan töltötték le. Ez pedig több, mint amit bármelyik tesztverzió fel tudott mutatni eddig.