Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Készül a Windows 7 első javítócsomagja

2010.06.09. 16:22
Július végén kiadják a Windows 7 első szervizcsomagjának nyilvános bétaverzióját. A csomagba új szolgáltatások nem kerülnek, az csak patchek gyűjteménye lesz.

A Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első szervizcsomagjának nyilvános bétája július végén jelenik meg – közölte a héten a Microsoft. Az erről beszámoló blogban a szoftvercég megerősítette: a szerververzió funkciói két új virtualizációs eszközzel, a RemoteFX-szel és a Dynamic Memoryval bővülnek, de ezen túl az SP1 semmilyen új szolgáltatást nem vezet be.

"A Windows 7 esetében a javítócsomag egyszerűen a Windows Update-en keresztül már elérhető frissítések, valamint az ügyfelek és partnerek visszajelzései alapján készült hotfixek gyűjteménye lesz”. Ezt a Microsoft azért is igyekszik hangsúlyozni, hogy tudatosítsa: a vállalati ügyfeleknek nincs oka a szervizcsomag megjelenése várva késleltetni az új operációsrendszer-generációra történő váltást.

A cég azt most sem árulta el, mikor tervezik kiadni a végleges SP1-et. Valószínű, hogy a negyedik negyedévnél korábban nem – már ha maradnak a megszokott menetrendnél. A Windows XP esetében nagyjából 10, a Vistánál pedig körülbelül 12 hónap telt el a kiskereskedelmi premier és az első szervizpakk kiadása között. Az a malajziai weboldal, a TechARP, amely termékinformációk kiszivárogtatásával a múltban több alkalommal is bizonyította, hogy közelről ismeri az amerikai szoftvervállalat terveit, márciusban szintén azt írta: valószínűleg nem jelenik meg a csomag a negyedik negyedév előtt.