Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Új mobilos operációs rendszert mutatott be a Microsoft

2010.06.18. 16:07
A Microsoft új, mobileszközökre szánt operációs rendszert jelentett be, ami a Windows Embedded CE, a Windows Embedded Compact 7, a Windows Mobile 6.5 és a Windows Phone 7 mellett már az ötödik ilyen szoftver a vállalat kínálatában.

A Windows Embedded Handheld piacaként az "enterprise handheld device market"-et nevezte meg Steve Ballmer, ami nagyjából annyit jelent, hogy olyan mobileszközök, amelyek jellemzően vállalati rendszerekhez kapcsolódnak, okostelefonnál többek, kéziszámítógépnél kevesebbek.

A rendszer a Windows Mobile 6.5-ön alapszik, és várhatóan jövő év második felére átírják az egészet Windows 7-alapúra. Steve Ballmer sietett leszögezni, hogy nem okostelefonokhoz szánják az operációs rendszert, hanem kifejezetten vállalati környezetekre optimalizálták, mint például a Motorola ES400 Enterprise Digital Assistant kütyüje, amit éppen egy időben jelentettek be a rendszerrel.

Elemzők kiemelik, hogy érdekes megfigyelni a Microsoft és az Apple stratégiáinak különbözőségét: előbbi öt különféle operációs rendszerrel támadja be a mobileszközök piacát, utóbbi minden ilyen termékére ugyanazt, az iOS-t használja.