Béla
4 °C
15 °C

Már majdnem kész a Windows 7 SP1

2011.01.17. 14:27
A Microsoft egyelőre cáfolja, hogy a pécégyártók már megkapták volna a Windows 7 első szervízpakkját, mégis több jel mutat arra, hogy közeleg a kiadás.

A Windows 7 első szervizcsomagjának megjelenéséről a Microsoft TechNet orosz oldalának egyik blogbejegyzése írt először: azt állította, befejeződött az SP1 fejlesztése, és a végleges, kiadásra kész kódot a szoftvercég már a pécégyártó partnerei rendelkezésére bocsátotta. Ez alapján többen úgy kalkuláltak, hogy a csomag terjesztését már ezen a héten megkezdi a vállalat.

A Microsoft időközben cáfolta, hogy az OEM-partnerek megkapták volna a szervizcsomagot, de több jel mutat arra, hogy a pletykák nem teljesen alaptalanok. Egyrészt kiszivárgott az internetre egy RTM (release to manufacturing, vagyis sokszorosításra kész) jelölést viselő verzió, másrészt a cég egy héttel ezelőtt elérhetővé tette azt a frissítést Windows 7 és Windows Server 2008 R2 rendszereihez, ami a szervizcsomagok telepítésére készíti fel azokat.

A cég csupán annyit mondott: ebben az ügyben egyelőre nincs közölnivalója. Ami biztos: a csomag utolsó bétaverziójának október végi kiadásakor világossá tették, az volt az utolsó nyilvános tesztváltozat, azt követően már a végleges javítócsomag érkezik, valamikor 2011 első negyedévében.

Az új csomag javarészt hibajavításokat tartalmaz, de a szerververzió funkciói két új virtualizációs eszközzel, a RemoteFX-szel és a Dynamic Memoryval is bővülnek. A Windows 7 esetében a javítócsomag a Windows Update-en keresztül már elérhető frissítések, valamint az ügyfelek és partnerek visszajelzései alapján készült hotfixek gyűjteménye.

Ez azt jelenti, hogy azokon a rendszereken, ahol be van kapcsolva az automatikus frissítés, a csomag tartalmának jó része már telepítve van. Ennek megfelelően otthoni környezetben a tesztverziók letöltése és telepítése nem javasolt, és biztonsági okokból ugyanez áll az internetről letölthető, kiszivárgott RTM-re is.