16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Webkamerát és játékvezérlőt is támogat a Chrome

2011.11.25. 11:55
Az új funkciók integrálását 2012 elejére ígéri a Google. Ehhez azonban az operációs rendszerek meghajtóprogramját is meg kell kerülniük.

Fontos, a felhasználók számára is észrevehető bővítmények kerülhetnek a Google Chrome-ba. Paul Kinlan, a Google fejlesztője a liverpooli Develop konferencián elmélkedett arról, hogy az egyre népszerűbb böngésző 2012 elején kaphatja meg a teljeskörű webkamera- és kontroller-támogatást.

Mivel a konferencia a videojátékékokról szólt, a Google is elsősorban a böngésző játékokkal kapcsolatos bővítményeivel foglalkozott. A Kinlan által említett WebRTC kommunikációs protokoll ugyan más téma (ez a webkamerás csevegéshez szükséges), de a csatlakoztatás után azonnal használható kontrollerrel már egyértelműen a játékosokat veszik célba. Ezt elsősorban az online játékszolgáltatások, például az általunk is kipróbált Onlive, vagy a Gaikai terén bizonyulhat hasznosnak. Egyközelmúltban implementált Dosbox-támogatás is megmutatta, hogy a Chrome és a videojátékok megférnek egymás mellett.

A Google legújabb kezdeményezése nem csupán ezért tűnik természetesnek. A vállalat korábban többször is bebizonyította, hogy a Chrome-ra nem alkalmazásként, hanem operációs rendszerként tekintenek. A meghajtóprogramok megfelelő kezelése ugyanakkor nem egyszerű feladat. A böngészők ugyanis az operációs rendszerek által támogatott drivereket használják, a Google-nak pedig ezt kell megkerülnie, ha szeretné a fentebb említett perifériákat működésre bírni.  • Hírek
  • Hírek