Szoftvercégeket figyelmeztet az amerikai hadsereg

2002.03.19. 15:59
Az USA Today szerint az amerikai légierő nincs megelégedve a Microsoft, a Cisco és más szoftvercégek termékeivel. Az Air Force kilátásba helyezte, hogy ha nem javítják a biztonságot, a jövőben más cégeknek adnak megbízásokat.
Az amerikai légierő informatikai vezetője, John Gilligan a lapnak nyilatkozva elmondta: a Microsoft és más vállalatok a múltban "viszonylag alacsony minőségű" termékeket szállítottak. Szerinte a cégek abból indulhattak ki, hogy az ügyfelek az alacsony minőséget az utólagos javítások reményében tolerálni fogják.

Komoly összegű megrendelések

Az amerikai hadsereg költségvetését a 2003-as tervezetben 48 milliárd dollárral megtoldva 379 milliárd dollárra emelték. A civil védelem éves költségvetése pedig eléri a 38 milliárd dollárt. A high-tech vállalatok így jogosan remélhetik, hogy újabb megbízásokat kapnak. A légierőnél a John Gilligan irányította részleg például évi 6 milliárd dollárból gazdálkodhat.

A hadsereg adatai szerint a Microsoft az amerikai légierő legnagyobb műszaki beszállítója. De a jövőben a hiányos biztonságot nem fogják tolerálni. "Nem engedhetjük meg magunknak a kieséseket, és aki a legjobb megoldásokat kínálja, azzal fogunk üzletet kötni" - mondta Gillian.

A biztonságban találják meg számításukat

Ennek fényében nem véletlen, hogy a Microsoftnál az utóbbi időkben a Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kampány keretében a biztonságra helyezték a hangsúlyt. Ennek aláhúzására maga Bill Gates küldött emlékeztetőt a szoftvercég 47 ezer alkalmazottjának.

Az emlékeztető nem csak puszta lelkesítő felhívás volt a saját termékek minőségének javítására. A Microsoft komolyan tarthat attól, hogy hátrányokat szenved a piacon, ha a biztonsági problémát nem kezeli.  • Hírek
  • Támogatások