Aliz
6 °C
14 °C

Szoftvercégeket figyelmeztet az amerikai hadsereg

2002.03.19. 15:59
Az USA Today szerint az amerikai légierő nincs megelégedve a Microsoft, a Cisco és más szoftvercégek termékeivel. Az Air Force kilátásba helyezte, hogy ha nem javítják a biztonságot, a jövőben más cégeknek adnak megbízásokat.
Az amerikai légierő informatikai vezetője, John Gilligan a lapnak nyilatkozva elmondta: a Microsoft és más vállalatok a múltban "viszonylag alacsony minőségű" termékeket szállítottak. Szerinte a cégek abból indulhattak ki, hogy az ügyfelek az alacsony minőséget az utólagos javítások reményében tolerálni fogják.

Komoly összegű megrendelések

Az amerikai hadsereg költségvetését a 2003-as tervezetben 48 milliárd dollárral megtoldva 379 milliárd dollárra emelték. A civil védelem éves költségvetése pedig eléri a 38 milliárd dollárt. A high-tech vállalatok így jogosan remélhetik, hogy újabb megbízásokat kapnak. A légierőnél a John Gilligan irányította részleg például évi 6 milliárd dollárból gazdálkodhat.

A hadsereg adatai szerint a Microsoft az amerikai légierő legnagyobb műszaki beszállítója. De a jövőben a hiányos biztonságot nem fogják tolerálni. "Nem engedhetjük meg magunknak a kieséseket, és aki a legjobb megoldásokat kínálja, azzal fogunk üzletet kötni" - mondta Gillian.

A biztonságban találják meg számításukat

Ennek fényében nem véletlen, hogy a Microsoftnál az utóbbi időkben a Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kampány keretében a biztonságra helyezték a hangsúlyt. Ennek aláhúzására maga Bill Gates küldött emlékeztetőt a szoftvercég 47 ezer alkalmazottjának.

Az emlékeztető nem csak puszta lelkesítő felhívás volt a saját termékek minőségének javítására. A Microsoft komolyan tarthat attól, hogy hátrányokat szenved a piacon, ha a biztonsági problémát nem kezeli.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?