Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Stratégiai szövetséget kötött az Atos Origin és az IFS Hungary

2003.03.11. 15:55
Stratégiai szövetséget kötött az Atos Origin és az IFS Hungary, ezáltal az Atos Origin szélesítette termékpalettáját a Vállalatirányítási Rendszerek tekintetében. A partneri viszony a rendszerbevezetés és támogatás mellett kiterjed az értékesítési és marketing munkára is.
Komáromy Péter az Atos Origin ügyvezetője szerint "Egy olyan termékkel egészítjük ki az általunk ajánlott és támogatott rendszereket, amely az egyik legígéretesebb a piaci trendeket figyelembe véve és egyúttal a nálunk már meglévő tanácsadói szaktudást is ki tudjuk használni."

Ezzel az új együttműködési szerződéssel az Atos Origin bővítette ERP termék portfólióját az IFS termékeivel, így az ügyfelek funkcionális és gazdasági elvárásainak függvényében az optimális ERP megoldást tudja javasolni. Az együttműködés nem titkolt célja, hogy az Atos Origin nemzetközi háttere és több éves tapasztalata valamint kapcsolatrendszere révén az IFS növelni tudja részesedését a magyar közepes és nagy vállalatok számára kínált üzleti megoldások piacán.

Az IFS

Az IFS korszerű, komponens alapú integrált vállalatirányítási rendszert nyújt, mely lépésről lépésre történő bevezetést tesz lehetővé, ezzel megkíméli a vállalatokat attól, hogy egyszerre túl nagy anyagi terheket és ezzel együtt túl nagy kockázatot kelljen vállalniuk.

Az IFS Applications forgalmazásával az Atos Origin erősebb pozíciót tud magának kiharcolni a karbantartás-, valamint az eszköz- és szervizigényes területeken, ahol erőművi- vagy közüzemi megoldásokra, gyártmánytervezői, projekt megvalósítási funkciók magas színvonalú támogatására vagy komoly vezetői információigény kielégítésére van szükség. Különösen ezekben az esetekben az IFS Applications alkalmazása korszerű, hatékony megoldást jelent.

Az IFS Applications 2002 - "Packaged for Payback" négy olyan kritikus területre koncentrál, melyek fontos sikertényezők a mai gazdasági életben:

 • a működési költségek csökkentése
 • a bevezetés időszükségletének lerövidítése a befektetések gyorsabb megtérülése érdekében
 • az üzleti tevékenység kiterjesztése új területekre
 • az üzleti alkalmazások rejtett költségeinek kiküszöbölése.

  Az IFS Applications, mely web és portál technológián alapul több mint 60 vállalati alkalmazáskomponenst kínál beleértve a termelésirányítást, az ellátási lánc menedzsmentet, az ügyfélkapcsolat menedzsmentet, a pénzügy-számvitelt, a műszaki fejlesztést, a karbantartást és a humán erőforrás menedzsmentet.

  Nemzetközi szinten az IFS Applicationst több mint 1500 szervezetnél használják. A rendszer különösen erős pozíciót foglal el a repülési- és hadiipari, az eszköz és szervizigényes iparágak, a különböző gyártóipari, valamint a projekt alapú megvalósítást igénylő szegmensekben. Az IFS kiemelt figyelmet fordít a következő iparágakra: járműipar, polgári repülés, hadiipar, energiaipar, közmű-szolgáltatások, építőipar, hajóipar, elektronika, gyógyászati berendezések, papíripar, gyógyszeripar, élelmiszeripar, festék és ragasztógyártás, műanyagipar, telekommunikáció, facility management valamint értékesítés utáni szolgáltatások.

  Magyarországon a rendszert többek között olyan nagy és közepes vállalatok használják, mint a festékeiről és bevonatairól ismert Akzo Nobel Coatings Rt., a kapcsolókat, dugaszoló aljzatokat gyártó Prodax Rt., a személymérlegeket a világ minden tájára exportáló Momert Rt., vagy az üzemanyagtartályokat, alvázakat, valamint egyéb járműipari alkatrészeket gyártó IKARUS-FŐNIX Kft. Az IFS-ről vagy az IFS Applicationsről további információt a www.ifshu.com, valamint a www.ifsworld.com címeken találhat.

  Az Atos Origin azon informatikai cégek egyike, amely nagy tapasztalattal és meggyőző eredményekkel rendelkezik az ERP rendszerek bevezetése és tanácsadása terén. A lehető legkülönbözőbb iparágakban megvalósult számtalan, sikeres ERP projekt bizonyítja szakértelmüket. A különböző ERP szoftvergyártó partnerekkel együttműködve az Atos Origin olyan szolgáltatásokat fejlesztett ki, amelyek nemcsak az egyes alkalmazások igényeihez, hanem a piaci szereplők egyedi elvárásaihoz is igazodnak. Ezek a szolgáltatások felölelik az ERP rendszer bevezetésének minden fázisát, a megoldás kiválasztástól kezdve a bevezetésen át a karbantartásig és üzemeltetésig.