Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kooperál a Borland

2002.08.30. 15:54
Nem sokkal a Kylix 3 bejelentése után a Borland együttműködési megállapodást kötött a BEA Systemmel, majd az IBM-mel - mondta el a cég képviselője egy csütörtöki szakmai beszélgetésen Budapesten.
JAVA és Web Services megoldások szállítására piaci együttműködési szerződést kötött a Borland és a BEA Systems. A csütörtöki sajtótájékoztatón Gyalogh Kálmán a Borland Magyarország Enterprise üzletágának vezetője elmondta, hogy a BEA, a JBuilder Java fejlesztői eszköz viszonteladójává válik. Egyúttal a Borland kifejleszti a JBuilder egy verzióját a BEA WebLogic alkalmazásszerver szoftverjére. Reményeik szerint így az e-business és a kapcsolódó Web site tranzakciók futtatását végző WebLogic alkalmazásszerverek felhasználói a JBuildert részesítik majd előnyben. A saját Java programozói eszköz fejlesztésével és értékesítésével felhagyó BEA pedig végre kiegészítheti saját termékportfolióját.

Borland Delphi IBM DB2-vel körítve

Gyalogh Kálmán arról is beszámolt, hogy augusztusban globális forgalmazási szerződést írtak alá az IBM-mel, melynek célja, hogy a Windows és Linux környezetet használó ügyfeleiket ellássák az iparág vezető megoldásaival. A tervek szerint a DB2 adatbázis program népszerűségét és a Borland gyors alkalmazásfejlesztési (RAD) technológiáját kombinálva lehetővé teszik a nagyvállalatok számára GUI és adatbázis készítését a különböző operációs rendszereken egyaránt.

A megállapodás értelmében az IBM a Borland Delphi Studio Architect, Borland C++Builder Enterprise, és Borland Kylix Enterprise 30 napos trial verzióit csomagolja a legújabb IBM DB2 Universal Developer's Edition és DB2 Universal Personal Edition termékeihez. A Borland pedig IBM DB2 Universal Developer's Edition-t csomagol a Borland Delphi Studio Architect és Enterprise, a Borland C++ Builder Enterprise és a Borland Kylix Enterprise legújabb verzióihoz.

A két cég megállapodott egy közös internetes portál elkészítésében is, az IBM rendszereire átálló és Borland kereszt-platformos megoldásai iránt érdeklődő fejlesztők számára. A portál az IBM weboldalán lesz elérhető, amelyet az IBM és a Borland közösen működtet majd.

Boltokban a Kylix 3

Nemrég megérkeztek az első Borland Kylix 3 és Delphi 7 szállítmányok - közölte a hírt Nyéki József kereskedelmi igazgató. A Kylix 3 lehetővé teszi a C++ és Borland Delphi nyelven írt szoftverek Linux alatti fejlesztését és kombinálható a Borland C++Builder-rel vagy a Delphi-vel, hogy egyetlen forrásnyelven írott, keresztplatform jellegű Linux/Windows alkalmazások készülhessenek. A keresztplatformos fejlesztések gyorsítását az előre beépített CLX komponensek segítik, egyszerűsítve a Windows alapú alkalmazások áthelyezését Linux-os környezetbe - mondta Nyéki József. A Delphi 7 Studio-val kapcsolatban elmondták, hogy minden eddiginél jobban támogatja a széles körben terjedő Web Services-t, és a Microsoft .NET Framework fejlesztésekhez is több új eszközt áll rendelkezésre. Kihasználja az új UML tervező és az MDA, azaz modellvezérelt architektúrájú technológia nyújtotta lehetőségeket, meggyorsítva ezzel a nagyméretű rendszerek fejlesztését.

Árak
A Delphi 7 Studio Professional 298 100 + ÁFA, Enerprise 908 200+ Áfa, 999 100 + Áfa Architekt.
A Kylix 3 Professional Edition 76 400+Áfa-t, míg az Enterprise Edition-ért 567 400+Áfát kell kifizetni.
A Borland speciális upgrade lehetőségeket is kínál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?