Tekla
9 °C
20 °C

Kooperál a Borland

2002.08.30. 15:54
Nem sokkal a Kylix 3 bejelentése után a Borland együttműködési megállapodást kötött a BEA Systemmel, majd az IBM-mel - mondta el a cég képviselője egy csütörtöki szakmai beszélgetésen Budapesten.
JAVA és Web Services megoldások szállítására piaci együttműködési szerződést kötött a Borland és a BEA Systems. A csütörtöki sajtótájékoztatón Gyalogh Kálmán a Borland Magyarország Enterprise üzletágának vezetője elmondta, hogy a BEA, a JBuilder Java fejlesztői eszköz viszonteladójává válik. Egyúttal a Borland kifejleszti a JBuilder egy verzióját a BEA WebLogic alkalmazásszerver szoftverjére. Reményeik szerint így az e-business és a kapcsolódó Web site tranzakciók futtatását végző WebLogic alkalmazásszerverek felhasználói a JBuildert részesítik majd előnyben. A saját Java programozói eszköz fejlesztésével és értékesítésével felhagyó BEA pedig végre kiegészítheti saját termékportfolióját.

Borland Delphi IBM DB2-vel körítve

Gyalogh Kálmán arról is beszámolt, hogy augusztusban globális forgalmazási szerződést írtak alá az IBM-mel, melynek célja, hogy a Windows és Linux környezetet használó ügyfeleiket ellássák az iparág vezető megoldásaival. A tervek szerint a DB2 adatbázis program népszerűségét és a Borland gyors alkalmazásfejlesztési (RAD) technológiáját kombinálva lehetővé teszik a nagyvállalatok számára GUI és adatbázis készítését a különböző operációs rendszereken egyaránt.

A megállapodás értelmében az IBM a Borland Delphi Studio Architect, Borland C++Builder Enterprise, és Borland Kylix Enterprise 30 napos trial verzióit csomagolja a legújabb IBM DB2 Universal Developer's Edition és DB2 Universal Personal Edition termékeihez. A Borland pedig IBM DB2 Universal Developer's Edition-t csomagol a Borland Delphi Studio Architect és Enterprise, a Borland C++ Builder Enterprise és a Borland Kylix Enterprise legújabb verzióihoz.

A két cég megállapodott egy közös internetes portál elkészítésében is, az IBM rendszereire átálló és Borland kereszt-platformos megoldásai iránt érdeklődő fejlesztők számára. A portál az IBM weboldalán lesz elérhető, amelyet az IBM és a Borland közösen működtet majd.

Boltokban a Kylix 3

Nemrég megérkeztek az első Borland Kylix 3 és Delphi 7 szállítmányok - közölte a hírt Nyéki József kereskedelmi igazgató. A Kylix 3 lehetővé teszi a C++ és Borland Delphi nyelven írt szoftverek Linux alatti fejlesztését és kombinálható a Borland C++Builder-rel vagy a Delphi-vel, hogy egyetlen forrásnyelven írott, keresztplatform jellegű Linux/Windows alkalmazások készülhessenek. A keresztplatformos fejlesztések gyorsítását az előre beépített CLX komponensek segítik, egyszerűsítve a Windows alapú alkalmazások áthelyezését Linux-os környezetbe - mondta Nyéki József. A Delphi 7 Studio-val kapcsolatban elmondták, hogy minden eddiginél jobban támogatja a széles körben terjedő Web Services-t, és a Microsoft .NET Framework fejlesztésekhez is több új eszközt áll rendelkezésre. Kihasználja az új UML tervező és az MDA, azaz modellvezérelt architektúrájú technológia nyújtotta lehetőségeket, meggyorsítva ezzel a nagyméretű rendszerek fejlesztését.

Árak
A Delphi 7 Studio Professional 298 100 + ÁFA, Enerprise 908 200+ Áfa, 999 100 + Áfa Architekt.
A Kylix 3 Professional Edition 76 400+Áfa-t, míg az Enterprise Edition-ért 567 400+Áfát kell kifizetni.
A Borland speciális upgrade lehetőségeket is kínál.