Eleonóra
-1 °C
2 °C

Sztrájkolnak a játékosok

2005.11.30. 11:00
Szerverek leállításával fenyegetőznek a Call of Duty rajongói, ha a második világháborúban játszódó videojáték kifejlesztője december 17-ig nem válaszol a kérdéseikre. A játékosok csalásellenes kiegészítőt akarnak.

Világméretű online sztrájkkal kell szembenéznie az Activision játékfejlesztő cégnek, ha továbbra sem törődik a felhasználók panaszáradatával. Néhány játékos szerint tűrhetetlen, hogy a cégtől semmilyen támogatást nem kapnak, gondjaikkal senki sem foglalkozik. Ezért elhatározták, hogy - a velük együtt érző játékos közösség támogatásával - december 17-én 24 órás sztrájkot indítanak, és leállítják az internetes hálózati játékhoz szükséges szervereket.

Maradnak a csalók?

Két évvel ezelőtt jelent meg a második világháborúban játszódó Call of Duty első része, amely a Quake III motorjára épül. A második rész 2005. október 25-én került a boltok polcaira. A játékosok azt állítják, hogy a tizennégyezer forintba kerülő Call of Duty 2 bizonyos részei egyszerűen hiányoznak, és három héttel a megjelenés után sem lehet tudni, hogy lesz-e javítás, és ha igen, mikor.

Az Inquirer információi szerint a felhasználók leginkább a csalást kizáró modult hiányolják a Call of Duty 2-ből, ez ugyanis szinte nélkülözhetetlen a hálózati játékhoz. Emellett szeretnék megtudni, hogy mikor érkezik meg az első hibajavítás, és mi lesz benne.

Ajándék lónak

Mivel a Call of Duty 2 benne van az Nvidia 7800 GT grafikus kártyák dobozában ajándékként, az Inquirer szerint az Nvidia is morcosan néz majd az Activision fejlesztőire, főleg ha sikeres lesz a sztrájk.