Mátyás
-6 °C
1 °C

Álmodja meg a jövő Windowsát!

2008.05.29. 06:40
Most talán még esélye van beleszólni abba, hogyan nézzen ki a jövő Windowsa. Készítsen látványtervet az asztalhoz, aztán küldje el nekünk. Hátha a Microsoft is ráharap.

Vajon mi dönti el, hogy mennyire lesz sikeres egy operációs rendszer? Talán a szolgáltatások köre? Hogy milyen fejlett védelmi rendszerrel vértezték fel? Hogy támogatja-e a 802.11n-szabványt, vagy az IPv6-kapcsolatokat? Frászt. A többség azt sem tudja, mik ezek. És a többség már az informatikában is többség: nem a rendszergazdák adják a júzerek oroszlánrészét, hanem a kétgyerekes anyukák, akik a spenótfőzelék és a Barátok közt közt leülnek a gép elé pár percre, és elrontják azt. Éppen ezért fontos, hogy milyen a vizuális hatás, képes lesz-e megszeretni a felhasználó a rendszert az első pillantásra, vagy gyűlölni fogja azt örökre.

Új dizájn

A Windows a 95-ös verzió óta egyre szépül. Minőségi változást hozott aztán az XP, a Vistával meg már odáig jutott a Microsoft, hogy sokszor a funkció rovására ment a díszítettség. Azt például máig nem sikerült megmagyarázni a redmondiaknak, hogy mitől jók a 3D-ben egymás mögé bújó, windows+tabbal előhozható ablakok.

Így fog kinézni a Windows 7. Vagy nem.

Na de jön a 7-es, van csodavárás is bőven. Mivel az első hírek forradalmi rendszerről szóltak, mindenkinek beindult a fantáziája, a júzerek arra számítanak, hogy megjelenésében is átalakul a Windows. Nemcsak átlátszó lesz a menüsáv, ami a Vista legforradalmibb újítása az XP-hez képest, hanem olyan Mac OS X-es lesz. Vagy mint a Linux asztala, ami évek óta akár 3D-ben is megforgatható. Vagy olyan 2010-es. Visszabeszél, közben mosolyog.

Legutóbbi cikkünkben bemutattunk néhány „kiszivárgott” fotót. Ezek többségéről aztán kiderült, hogy csak a lelkes júzerek, nem a Microsoft készítette őket, de ki tudja, egy-egy jó ötlet talán megtetszik az óriásnak, és beépíti azt a 7-esbe. Éppen ezért pályázatot hirdetünk!

Készítsék el a világ legjobb Windows-desktopját!

Legyenek rajta magyar, vagy távol-keleti motívumok! Legyen futurisztikus! Legyen retró! Másolja bármelyik oprendszert, vagy járjon egyedi utakat! Ha jól sikerül, talán kopogtat egy nap a Microsoft az ajtaján, és ellopja megveszi az egészet!

A képeket június negyedikéig várjuk
erre a címre, és kérünk rövid leírást is melléjük: miért így, miért ezt. A pályaműveket aztán feltesszük az internetes világhálóra.